Sommar med Johan Wester

12 augusti 2011 15:02 | Media, Musik, Politik, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Jag har sett Johan Wester, mycket framgångrikt, tävla i ”På spåret”, ett TV-program jag älskar. Jag har även, med uppskattning, sett ett annat TV-program han var inblandad i, ”Snacka om nyhter”. Han var också en av de hemliga gästerna vid ODs Caprice 2009, och i det fallet var jag inte lika förtjust; som jag skrev här på bloggen: ”För muntligt (och i någon mån sångligt) spex hade OD lånat in lundensaren Johan Wester. Ett och annat av det han gjorde var bra, men jag tror att uppsalapubliken nog hade problem både med hans skånska och hans väl långa inslag. Det här framstod som desto tydligare, när man hade tagit del av ODs egna och dessutom skickligt koreograferade och mycket roliga spexinslag. Ni kan inte ana vad man kan göra i gränslandet mellan nutida dans och kameler.”

I sitt Sommar-program i dag berörde han en del andra produktioner han har varit inblandad i, och kanske spelade det en roll för min relativt svala reaktion, att jag inte har tagit del av dem. Likväl kvarstår då ett problem: den här mannen är ju komiker och borde alltså få mig att dra på smilbanden oavsett mitt förhållande till det han talade om.

Annars föreföll han ju, när han till exempel talade om kultur och till exempel om tragedin i Norge, sympatisk, så min svala reaktion beror verkligen inte på några dolda politiska eller andra aversioner.

Inte heller den musik han spelade grep mig, åtminstone inte i det här sammanhanget. Ändå innehöll låtlistan ganska mycket som också jag av och till lyssnar på: Earth, Wind and Fire, Sven-Bertil Taube, Esbjörn Svensson, Tommy Körberg, Timbuktu (åter igen!), Al Jarreau, Jan Lundgren.

På mig fungerade inte det här programmet. Sorry!

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^