Sommar med Alice Bah Kuhnke

3 augusti 2011 16:49 | Media, Musik, Politik, Ur dagboken | 1 kommentar

Alice Bah Kuhnke är en av de sommarpratare, som många lyssnare säkert ryggmärgsreflexmässigt stämplar som vänster. Och visst finns det i hennes meritlista sådant som man kan tolka åt det hållet, till exempel det faktum att hon har arbetat för Fairtrade/Rättvisemärkt. Men numera jobbar hon med klimatfrågor i det privata näringslivet, och bland dem till vilka hon mot slutet av programmet skickade särskilda (och vänliga) hälsningar fanns både Socialdemokraterna och Moderaterna samt både Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna – det allra sista är särskilt anmärkningsvärt mot bakgrund av den hudfärg hon har ärvt efter sin far.

För egen del gillar jag självtänkande och komplicerade människor, sådana som Alice Bah Kuhnke. Det var intressant att få lära känna henne och hennes uppväxtmiljö närmare, och till programmets plussidor bidrog också att hon också vågade visa upp egna tillkortakommanden och mindre lyckade sidor hos sig själv. Och eftersom vi människor är olika, hittade jag förstås sidor hos henne där vi inte tycker lika: Jag är inte religiös, och jag tror inte heller att vår syn på föräldraskap är identisk.

Hennes musikval rymde ganska mycket som jag själv av och till lyssnar på – Säkert, Olle Ljungström, Lisa Ekdahl, Håkan Hellström, Ebba Grön, Bob Hund och, inte minst, Marie Bergman med ”Ingen kommer undan politiken” – men den här musiken bildade mer en fond till än var en integrerad del av programmet.

1 kommentar

  1. bästa sommar duu är underbar

    Comment by bengt hansson — 2011 08 04 0:02 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^