Sommar med Anna Kåver

18 juli 2011 15:19 | Media, Musik, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Dagens sommarvärd, Anna Kåver, känner jag egentligen inte personligen, även om vi har setts – däremot brukar jag och Birgitta regelbundet stöta ihop med, också prata lite med, hennes man Göran Kåver, som är VD i Musik i Uppland. Göran träffar vi till exempel på Uppsala kammarorkesters konserter i vårt Musikens hus och även vid ODs middagar på Uppsala slott. Anna Kåver spelade förresten i sitt sommarprogram ett stycke med vår kammarorkester, vars dirigent är min landsman Paul Mägi.

Hennes musikval var personligt och varierat, vittnade om att musiken spelar en stor roll i hennes eget liv: Cornelis Vreeswijk i BellmansNå skruva fiolen”, Mikael Samuelsson och Mats Bergström i Birger SjöbergsDen första gång jag såg dig”, Lisa Nilsson, Nina Simone… Fint synkroniserad med den fascinerande berättelsen om de människobesläktade aporna var afrikanska The Brazz Brothers’ Maraba Blue”. Avsnittet om hur musik kan användas som terapi illustrerades med Beatles’Let It Be”.

Ganska mycket av sin programtid använde Anna Kåver till att berätta om sin yrkesverksamhet som psykolog och psykoterapeut. Intressant – men skulle jag komma med en liten invändning, skulle det vara att jag gärna hade velat höra mer om henne personligen och om hennes egna värderingar.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^