Sommar med Ann Petrén

16 juli 2011 15:05 | Media, Musik, Politik, Teater, Ur dagboken | 1 kommentar

Att Ann Petrén är en lysande skådespelerska har jag kunnat konstatera till exempel när hon spelade modern i uppsättningen på Uppsala stadsteater av Eugene O’NeillsLång dags färd mot natt”.

Det är nu inte någon garanti för att hon också skulle kunna göra bra radioprogram, men hennes Sommar i dag hörde utan tvekan till de bästa hittills under denna sommar.

Hennes minnen av barndomens pigor var levande och hennes åsiker om det moderna pigväsendet genomtänkta. Reflektionerna om teatern, hennes eget gebit, var intressanta, och jag uppskattade särskilt hennes ambition att lyfta fram kvinnliga dramatiker. I kulturpolitiken är hon radikal – det hon sa i det ämnet hade utan tvivel udden riktad mot det dagens moderata kulturminister och hennes anhängare predikar. Samtidigt var tonen ofta personlig, som i historien om familjens strindbergsmålning.

Också musikvalet var personligt. Till det jag själv uppskattade att få lyssna på hörde Jan Hammarlund, Fria Proteatern, Bobo Stenson, Kate Bush, Miss Universum (det vill säga Catti Brandelius), M A Numminen, Miles Davis, Sonny Boy Williamson – ja, jag kunde ha räknat upp ännu flera. Ann Petrén visade sig vara väl hemmastadd också i musikens värld.

1 kommentar

  1. Ann Petrén, så klok och levande att lyssna till. Det var en höjdare, jag håller med dig. Och i morgon kan inget få mig att missa Anna Kåver!

    Comment by Eva S — 2011 07 17 23:44 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^