Och så här ser det ut i familjen Dahl-Kokks trädgård

15 juli 2011 17:19 | Barnkultur, Trädgård, Ur dagboken | 2 kommentarer

När vi köpte vårt ställe i Öregrund – ursprungligen två vinkelställda små hus plus vedbod med dass – 1969, var tomten rena vildmarken. I vår krafts dagar dränerade vi, fyllde på med bätte jord och anlade köksträdgård, kryddgård, fruktträdgård och mängder av blomrabatter, och efter ganska många år lät vi också, med sikte på pensioneringen, bygga ihop husen och fick samtidigt också WC och duschrum plus bastu/tvättstuga på den gamla vedbodens plats. En redskapsbod har tillkommit långt nere i trädgården.

Nu, när vi kan bo här hela sommarhalvåret, börjar dock krafterna tryta. Vi har båda hjärtproblem; Birgittas hjärtkonvertering måste dess värre göras om. Det här har lett till att vi, för att klara den stora trädgården, har fått lov att leja hjälp med en del av det tyngsta trädgårdsarbetet.

Som det nu är, är naturligtvis inte allt i perfekt skick, men jag djärvs ändå inbjuda mina läsare att med hjälp av dotterns, Kerstins, bilder ta en titt på vår trädgård – här.

Kerstin har vandrat runt på tomten och själv valt bilder. En bild, den med vildmark, föreställer dock det som förr var en del av vår tomt men som kommunen har löst in och lagt samman med den så kallade Floraparken. Vår tomt var, när vi köpte den, dubbelt så stor som i dag.

På bilderna ser man också Kerstins barn, Viggo och Klara, och så mormor Birgitta vid grillen.

2 kommentarer

 1. Underbar trädgård! Jag förstår att ni längtar till Öregrund och trädgården. Sköna foton!
  Jag minns det lilla huset som stod på tomten innan du och Birgitta köpte tomten. Tror det var en Affe som bodde där förut – han drog omkring på en gammal flakmoped, om jag minns rätt.
  Ha det härligt i trädgården!
  / Yvonne

  Comment by Yvonne — 2011 07 16 12:07 #

 2. Till Yvonne: Jag tror du syftar på ett numera rivet litet grannhus – det står en stor modern villa på den tomten i dag.

  Vi köpte vårt ställe 1969 efter erbjudande från en av mina dåtida arbetskamrater på Socialdemokratiska partistyrelsen, Gösta Jansson. Han var född i Öregrund och ägde tillsammans med sina tre syskon med barn och barnbarn det här stället. De använde det som blev vårt ställe som sommarstuga; ingen hade bott här permanent sen 1939. Äldsta delen av det äldsta av de ursprungligen två vinkelställda husen var byggt i slutet av 1800-talet.

  Comment by Enn Kokk — 2011 07 16 12:24 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^