Sommar med Lars-Eric Aaro

14 juli 2011 15:18 | Media, Musik, Politik, Ur dagboken | 2 kommentarer

Lars-Eric Aaro är VD i LKAB, och när man hör honom i radio – han var värd i dagens Sommar – förstår man att han, även om avstånden där uppe är stora, också måste ha sina rötter någonstans däruppe. Och det visar sig stämma: han är född och uppvuxen i Vittangi, där pappan var järnhandlare, närde länge drömmar om att lyckas i den ishockey han spelade i yngre år, startade sitt yrkesliv som lastare i Kiruna-gruvan men fortsatte att utbilda sig och har sedan under hela sitt yrkesliv arbetat i gruvindustrin för att alltså slutligen bli chef för LKAB.

Han är således järnhandlarson men såg sig i yngre år som en bland alla andra som han jobbade tillsammans med i gruvan, känner och umgås, vad jag förstår, fortfarande med några av de gamla arbetskamraterna. Hans egen förklaring till att han till slut kom längre är att ”vilja slår klass”.

Själv är jag inte så säker på att det är där valet står; kanske har både vilja och en viss medfödd begåvning som jag har förstått att odla spelat en roll även för utfallet av mitt liv – men det betyder inte att jag har tappat bort klassperspektivet någonstans på vägen.

Nu handladwe Lars-Eric Aaros sommarprogram inte så mycket om detta. Hans berättelse var småputtrig och trivsam utan att sätta några djupare spår, och han försökte motivera sitt deltagande i Sommar-programmet genom att predika gruvföretagsamhetens lov.

Även skivvalet kunde betecknas som småputtrigt och trivsamt. Inget ont om de här låtarna, men jag skulle ju gärna ha velat veta varför han hade valt att spela just dem,

2 kommentarer

  1. Ett program där talaren klappade sig länge och väl på sin egen mage likt grosshandlaren John som jag kände väl till eftersom han var min farfar.

    Comment by Bo — 2011 07 14 18:55 #

  2. För en amatör som mig vad gäller gruvindustrin och allt som hör därtill tycker jag att detta var ett väldigt intressant och givande program. Överraskande bra!

    Comment by Helene G — 2011 07 18 16:54 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^