På utflykt till Uppsala

13 juli 2011 13:06 | Ur dagboken | Kommentering avstängd

Jag hade fått kallelse till Vårdcentralen i Uppsala, närmare bestämt till diabetsessköterskan. Själv befinner jag mig under sommarhalvåret i Öregrund, så i morse tog jag bussen in till Uppsala.

Jag kollar själv blodsockervärdena varje dag och för bok över dem, och eftersom jag också i övrigt mår bra, väntade jag mig ingen obehaglig chock. Och mycket riktigt: blodsockerprovet hos diabetessköterskan och även den av henne gjorda långtidsmätningen visade bra resultat, så vi skildes åt som goda vänner.

Vårdcentralen ligger nära vår ordinarie bostad, så jag beslöt mig för att gå hem och kolla den också: allt bra där med. På vägen dit slank jag in på Konditori Trianon; det var lunchtid, och eftersom kylen hemma är tömd, åt jag lunch där: matig smörgås och svart kaffe. Ganska gott, men jag tycker de använder ett undermåligt, tekakelikt bröd. Fullkorn vore både godare och nyttigare.

Jag stannar i lägenheten på Idrotsgatan och lyssnar där på dagens upplaga av Sommar.

Därefter åker jag ner på stan för övriga planerade ärenden: Apoteket (det statliga), banken (jag behöver kontanter, eftersom jag är en inbiten kontantkund, och har dessutom en del räkningar att betala, vilket jag envisas med att göra manuellt), presenter åt två av Annas flickor (som fyller år och ska firas på söndag).

Sen åker jag tillbaka till Klara, Viggo, Kerstin och Birgitta i Öregrund.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^