Sommar med Gustaf Hammarsten

12 juli 2011 15:07 | Media, Musik, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Skådespelaren Gustaf Hammarsten är känd bland annat från Lukas Moodyssons film ”Tillsammans”; hans insatser i USA och i TV-serier vet jag för egen del däremot inte så mycket om.

Hans Sommar-program fick jag aldrig något riktigt grepp om. Det vindlade hit och dit, och bitvis hade det ett bisarrt innehåll, kändes som en serie anekdoter ur hans eget liv men utan riktigt inbördes sammanhang, korta och långa om vartannat.

Kanske anade han detta, för han gjorde mot slutet av programmet ett försök att själv peka ut programmets röda tråd: en serie akrobatiska nummer där han till slut ändå landade på fötterna. Problemet var bara att det ofta var svårt att uppfatta något annat syfte än provokationen i dem, till exempel den långa berättelsen om tvekampen i boxningsringen. Jo, det är klart att jag begriper att syftet med den var att utmana publikens homofobi – men jag är ju inte säker på att han fick någon i den på bättre tankar.

Den musik han spelade – Sammy Davis, Emmilou Harris, Kraftwerk, Lars Winnerbäck, Allan Edwall, Johnny Cash – lämnade mig, som annars själv lyssnar på flera av de här artisterna, märkbart oberörd i just det här sammanhanget.

Till den här sommarpratarens piruetter i det som bildade en märklig dödsdans passade möjligen den avslutande låten med Bo Kaspers Orkester bäst, ”Dansa på min grav”.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^