Barnbarnen och nu även dottern i Öregrund

11 juli 2011 16:33 | Barnkultur, Film, Mat & dryck, Trädgård, Ur dagboken | 3 kommentarer

Vi har lyckan att ha barnbarnen, Viggo och Klara, här hos oss i Öregrund i hela två veckor.

Bo kom hit med dem för en vecka sen och åkte sen på sin födelsedags- och språkresa till Turkiet. Ni kan följa hans öden och äventyr där på hans blogg.

Viggo och Klara stannade hos morfar och mormor, vilket inte medförde några som helst problem – de är vana vid oss och trivs här i vårt sommarhus och ute i trädgården. Jag har hängt upp gungan och satt ihop riddarborgstältet; riddar Viggo och riddar Klara ses nu då och då med svärd och sköld runt om i trädgården. Du kan här se bilder av dem ute i trädgården och av mormor Birgitta vid grillen.

Viggo, snart nio, läser själv Harry Potter på kvällarna – det kan du se här. Även Klara, sex, läser själv Harry Potter, men här i Öregrund har det nog mest blivit bilderböcker som morfar och mormor har läst som godnattsagor. ”Loranga, Masarin och Dartanjang” som serie väckte hennes stora förtjusning.

Veckans stora händelse är annars att Klara har tappat sin första mjölktand, som placerad i ett glas vatten snabbt förvandlades till en guldpeng. Men gluggen finns kvar att bese, här.

På dagarna har vi tillsammans gått till Konsum och handlat, gått till den stora lekparken vid klockstapeln, plockat blåbär i Floraparken, den stora allmänningen bakom vår tomt. Vi har också gjort badutflykter till Tallparken – Kerstins badbilder därifrån i förrgår kväll kan du hitta här.

I helgen anlände nämligen också Kerstin hit, till sin barndoms sommarland; hon har tillbringat sista jobbveckan före semestern i Visby, där hon har varit med om att genomföra stora och välbesökta evenemang. Kerstin har gått runt i trädgråden och promenerar just nu med barnen nere på stan. I går kväll kom gamla sommarbarndomsvännen Karin med sin dotter Stella hit och hälsade på, och barnen och deras mödrar fikade ute vid trädgårdsbordet.

Kerstin, Viggo och Klara ska vara kvar här hos oss hela veckan ut.

3 kommentarer

 1. Trots att det är högsommar kan man redan nu se fram emot höstens händelser. Som att stadsbiblioteket vid Odenplan kommer att ha en Strindbergmånad under okotober och en Fogelströmmånad från 10 nov-11 dec. Båda fulla med program – stadsvandringar, föreläsningar, musik, teater, sång samt utställningar:)En rad glada Strindberg- och Fogelströmentusiaster gästar biblan och bjuder oss alla på allt detta.
  MVH Susi på bibblan

  Comment by susi — 2011 07 11 18:09 #

 2. Det låter som om ni har det väldigt bra i Öregrund tillsammans. Här har den vita rosen blommat över. Den var fantastiskt vacker i år, alldeles översållad med blommor. Det är varmt och torrt och lite regn skulle inte skada. Men solen skiner skönt och man ska ju inte klaga. Hälsa alla. Hoppas ni får en fortsatt fin vecka.

  Comment by Kristina Strömberg — 2011 07 11 20:46 #

 3. Till Kristina Strömberg: Här blommar den vita rosen förstås ännu tidigare.

  Jo, vi har det bra tillsammans här i Öregrund – att barnen mår bra syns väl också av bilderna på Kerstins blogg.

  Hälsa Olle från oss allihop!

  Comment by Enn Kokk — 2011 07 11 20:55 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^