Sommar med Carl-Gustaf Wachtmeister

11 juli 2011 15:08 | Media, Musik, Politik, Ur dagboken | 2 kommentarer

Man ska inte ha sociala fördomar. Dagens Sommar-värd är greve, och av detta och av det efternamn han delar med en känd svensk reaktionär ska man inte dra några politiska slutsatser. C-G Wachtmeister driver ett gods i Skåne och är bland de största ekologiska mjölkproducenterna i Europa, och han berättade bland annat om sitt deltagande i FNs stora miljökonferens i Stockholm 1972. På godset, Wanås i Knislinge, driver han också, tillsammans med sin hustru Marika Wachtmeister, en konsthall och en skulpturpark, där stora mängder besökare årligen får se konst av betydande internationella konstnärer. Carl-Gustaf Wachtmeisters radikala och sympatiska livshållning kom också fram i vad han sa om våld mot kvinnor och barn.

Det skulle faktiskt ha varit spännande att få höra hur den här mannen fick åsikter man inte automatiskt brukar förknippa med hans bakgrund. Men jag noterar att den här adlige pojken, som vid tio års ålder av fadern sändes till internatskola i Sigtuna, måste ha erfarenheter som han delar med till exempel Olof Palme.

Också C-G Wachtmeisters musikval imponerade, och då tänker jag inte ens främst på att även han spelade Timbuktu.

I sitt musikaliska bagage hade han Aretha Franklin, Joni Mitchell, Kevin Koyne, Bob Dylan, Yoko Ono (som hade besökt hans konstcenter i Skåne), The Stanley Brothers, Joe Cocker, Ola Magnell och blueslegender som John Lee Hooker och Lightnin’ Hopkins.

Såna är vi 70+are numera.

2 kommentarer

  1. Utmärkt kommentar; instämmer! Hälsa Birgitta från mig.

    Herman G.

    Comment by Herman Gyllenhaal — 2011 07 11 17:00 #

  2. Jag tyckte att både grevens och Wadlings program var njutbara, fast jag lyssnade under trädgårdsarbete och ibland kom för långt från radion. Wadling är ju en särling och unik i svenskt musikliv, det var precis vad jag väntade mig. hans musiksmak, liksom CG:s, passade mig alldeles utmärkt. Sven Nylander orkade jag inte lyssna klart på.

    Comment by Ann Christin Sandlund — 2011 07 12 11:04 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^