Sommar med Maria Wetterstrand

30 juni 2011 15:07 | Media, Musik, Politik | Kommentering avstängd

Som många andra finner jag Maria Wetterstrand sympatisk, för min del utan att jag för den skull delar hennes politiska uppfattning. Hon är redig och klar, är utan tvekan personligt engagerad när hon talar för eller mot något.

Engagemanget för miljön fanns givetvis även i hennes Sommar-program, men personligen slogs jag egentligen mer av hur liberal hon är. I vissa fall, som när hon berättade om sin ungdoms kamp för personligt åsiktsutrymme och för rätten att sätta i fråga i skolan, likaså om sitt engagemang för sexuella minoriteters rätt, väckte hon min – socialdemokratens – sympati; i andra mer klassrelaterade frågor som friskolorna anade jag hennes blinda fläck. Hennes hyllning ur hjärtat av Mona Sahlin var därför av båda skälen mycket logisk.

Som avslutning på avsnittet om Mona Sahlin spelade hon, med en personlig referens, Leonard Cohens fina ”First We Take Manhattan”. Cohen, Anna Ternheim, Kent och även Ebba Grön hör till det jag själv lyssnar på, medan annat i hennes musikval inte hör till mitt naturliga. Ett minus med låtvalet var kanske att det, bortsett alltså från Cohen-låten med sin adress till Mona Sahlin, inte relaterade till det hon pratade om, inte heller riktigt hade den bredd man väntar sig i ett Sommar-program. Men hellre då ett personligt val än ett insmickrande, mest valt för att stryka en så bred skara lyssnare som möjligt medhårs.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^