Sommartrivialiteter

10 juni 2011 17:10 | Mat & dryck, Trädgård, Ur dagboken | 3 kommentarer

Högsommarvärme i början av juni. Termometern i skuggan på baksidan av huset visar + 25 C. Vi har båda hjärtproblem, och vi längtar efter kvällens svalka.

Ett tag på förmiddagen satte jag mig vid utebordet i den halvskugga äppelträden ger: läste den sista morgontidningen, drack ytterligare en kopp av det kaffe jag hade kokat, löste ytterligare några kryss i veckans Aftonbladet Kryss & Quiz. Jo, jag har knäckt Svåra krysset också, tidigare i veckan. Med städer i Mali och Peru och Italien plus en plats i Sudan. Men snart tror jag att jag struntar i det här krysset – det lär mig inget av värde, skärper inte min associationsförmåga, gör mig bara förbannad.

Eftersom jag, i motsats till förr, inte mår riktigt bra i den häftiga värmen, går jag in igen, och en stund efter lunch och disk dåsar jag till på min säng, tills det blir för varmt där också – på eftermiddagen lyser solen in genom fönstret, rakt på min säng.

Jag går ut i trädgården igen för att få luft, och Birgitta ber mig plocka in fräscha blommor till fredagskvällen. Det blir fyra stora buketter att ställas i olika rum: en med vita doftande bondrosor, en med rosa och vita pioner och mörklila trädgårdssyrener, en med röda pioner och vita syrener och så en med lupiner, trädgårdsklint, akleja, oxtunga och jätterams.

Birgitta förbereder middag. När det svalnar lite, går vi ut till trädgårdsstolarna under plommonträden med var sin kall drink.

Må helgens frid omfamna också er del av världen!

3 kommentarer

 1. Ifall värmen ger dig svåra problem finns speciella kylvästar att köpa, man lägger dom i kylskåp och tar sen på sig dom för att hålla nere kroppstemperaturen. En vän till mig har en och rapporterar att det är bekvämt.

  I övrigt låter det ljuvligt. Kanske måste jag fly stan snart.

  Comment by Viktor — 2011 06 10 17:26 #

 2. Det låter underbart,trots värmen. Vi har firat en student i ett hett Falun och jag blev ganska tagen av temperaturer på närmare 30+, men sedan blev det studentmiddag och kvällssvalka. Helgens frid omfamnar oss och det är ljuvligt. Detsamma till er.

  Comment by Ann Christin Sandlund — 2011 06 10 22:09 #

 3. Enn och Birgitta,

  Synd att ni inte orkar er att ta er till Drottningholm, och en mycket fin föreställning av Cosi Fan Tutte. När skrev Mozart vrackrare musik?
  Kanske till Trollflöjten.

  Comment by Mats Larsson — 2011 06 11 2:02 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^