11 olika inlägg samtidigt på S-bloggtoppen!

7 juni 2011 13:34 | Media, Politik | 15 kommentarer

Just nu har Tord Oscarsson inte mindre än 11 olika inlägg – samtidigt – på S-blogg-toppen. Jag kände Tord en smula förr i världen och hör till dem som då och då tittar in på hans blogg.

Men skulle någon – Tord själv eller någon annan som vet – kunna berätta hur många besökare man måste ha på sin blogg för att nå ett så formidabelt resultat.

Fast egentligen undrar jag, som en av dem som länkar till S-bloggar, vilka regler som egentligen gäller för att hamna på den där topplistan. Räknas de besökare man har – i mitt eget fall väldigt många – som går direkt in på min bloggadress och inte via S-blogg-portalen? Viktas inläggen i något slags angelägenhetsgrad, så att uttalat politiska inlägg har högre vikt än sådana som till exempel är privata, kåserande eller handlar om kultur?

Själv är jag en gammal journalist, förvisso (S) men med journalistens lust till alla de här fälten och några till.

15 kommentarer

  1. Jag redigerar flera hemsidor som webbredaktör för S och en aktionsgrupp för de sjukförsäkrades rätt.Bloggsidan ger möjlighet till kommentarer, vilket nyhetssidan på S-info inte gör. Därför sätter jag in en del nyheter med egna kommentarer.

    Jag får besked om inloggningssidan om besök. Där står just nu: Du har hittills haft 320604 besökare på din hemsida.Under juni månad har du haft 2779 besökare.Denna vecka 930 besökare och i dag 327 besökare.

    Comment by Tord Oscarsson — 2011 06 07 14:04 #

  2. Tack, Tord – själv har jag sedan jag startade min blogg i februari 2006 haft 1.757.012 besökare, vilka har tittat på 2.962.493 av mina publicerade texter.

    Men vad jag inte har fått svar på är hur man kvalificerar sig för att synas på S-bloggars topplista – antal respektive andra kriterier. Eller är det här egentligen inte någon topplista utan ett slags skyltskåp, och i så fall redigerat av vem och efter vilka principer?

    Comment by Enn Kokk — 2011 06 07 14:35 #

  3. Min blogg är också en lokal informationssida i Härnösand där vi inte har någon-S tidning. Tidningen Ångermanland är en tidning för borgare och sossar.

    Comment by Tord Oscarsson — 2011 06 07 14:39 #

  4. Till Tord Oscarsson: Jag känner till Tidningen Ångermanland och dess konstruktion, och det jag skrev var inte i något avseende riktat mot dig personligen och din blogg.

    Men jag har ännu inte fått något svar på mina frågor om vilka kriterier som gäller för att man ska synas i S-bloggars skyltskåp.

    Comment by Enn Kokk — 2011 06 07 14:48 #

  5. Hej Enn!

    Jo det är så att det är antalet läsare som kommer från S-bloggars sida som räknas ju fler besök som kommer därifrån gör att man hamnar på den topplista som finns. Jag hoppas att det är det svar som du vill ha :-)

    mvh

    // Martin

    Comment by Martin Moberg — 2011 06 07 15:46 #

  6. Till Martin Moberg: Då är det som jag anade – jag har väldigt många läsare men får dem inte främst via S-bloggar; bland annat mitt melodikrysskåseri på lördagarna (där jag publicerar svaren) har gjort att en mycket stor del av mina läsare har lärt sig min bloggadress och använder sig av den för att gå direkt in på min blogg.

    Det system du beskriver har – säger den gamle opinionsbildaren i mig – en svaghet: Ska vi synas på S-bloggars topplista, måste vi alltså hämta läsare därifrån. På det sättet blir vi dess värre en sluten krets – men på den tiden jag jobbade på socialdemokratiska partistyrelsen handlade det ju hela tiden om att nå också alla de där människorna som fanns utanför de egna leden.

    Slutsats: alltså kan mitt melodikrysskåserande ha större politisk betydelse än många, ofta ganska likartade, politiska meningsyttringar på S-bloggar.

    När jag under en period hade lämnat S-bloggar – OBS inte för att jag hade bytt politisk uppfattning! – noterade jag att detta egentligen inte hade någon märkbar effekt i form av färre besökare – däremot tror jag att jag genom att ha länkar till ett antal S-bloggare, utvalda av mig för att jag tycker att de är tillräckligt intressanta för mig själv att kontinuerligt följa, har lett en del av mina läsare vidare också till dessa bloggar.

    Comment by Enn Kokk — 2011 06 07 16:53 #

  7. Hej Enn!

    Ja det är frågan om vad som är bäst att ligga högt på S-bloggar eller om man ska följa den modell som du har valt.

    Jag märker att de flesta av mina läsare kommer från andra ställen främst media både tidningar och radio/TV men visst för all del andelen som kommer från S-bloggar är inte liten.

    Dock är det så att ju bredare man bloggar desto större läsekrets får man och det är ju det som är målet med att blogga i stort sett dagligen som de flesta av de progressiva bloggarna gör…

    // Martin

    Comment by Martin Moberg — 2011 06 07 17:27 #

  8. Till Martin Moberg: Journalisten i mig stegrar sig inför tanken att göra en tidning eller en blogg som i stort sett bara är en ledarsida. Visst är det viktigt med politisk opinionsbildning, men de flesta av oss är intresserade också av att få mycket annat i de tidningar och tidskrifter vi följer.

    En gång i världen gjorde jag Aktuellt i politiken (s) som en familjetidning à la gamla Folket i Bild: naturligtvis med ledare och mycket annan politik, men också uddiga skämtteckningar, debattartiklar, insändare, noveller (många kända författare medverkade och deras bidrag illustrerades av framstående bildkonstnärer), lyrik, serier, kåserier, personporträtt, korsord, kåserier, allmänreportage och en kulturavdelning med recensioner av skivor, skönlitteratur, barnböcker med mera. Jonas Sima skrev om film och media. Julnumren gjordes som jultidningar, bland annat med matrecept. Tidningen hade i den här formen som bäst över 140.000 exemplar som prenumererad upplaga. Och bland prenumeranterna fanns faktiskt också icke-socialdemokrater.

    Comment by Enn Kokk — 2011 06 07 17:49 #

  9. Hej Enn!

    Jag bloggar främst politiskt men med ett par undantag varje lördag och söndag blir det humor och musik. Kanske blir det en annan utformning av mitt bloggande vad det lider och det som du för fram är värt att ha med i den förnyelse som är på gång. Jag får tacka för dina råd/tips :-)

    // Martin

    Comment by Martin Moberg — 2011 06 07 17:57 #

  10. BRAVO Enn Kokk!
    Man kan ställa klockan efter Tord Oskarsson, – natt-och dag sprutar hans blogg allskön propaganda, bitterljuva bilder på Palme och Håkan ”Johult”. T.Oskarsson(S) budskap är det samma vanliga rappakalja, andra ljuger och baktalar men så gör aldrig en sann social demokrat. Men Oskarsson har en liten trogen, sluten krets av beundrare och besökare som hejar på och deras kommentarer om motståndarsidan är en av de mest oförskämda och kränkande jag upplevt under min tid som bloggläsare/besökare!

    Comment by marina c — 2011 06 08 10:01 #

  11. Till Marina C: För egen del är jag inte alls i alla stycken kritisk mot det Tord Oscarsson publicerar – jag gillar för övrigt både Olof Palme och Håkan Juholt. Men jag förundrades över att någon – samtidigt – kan få in så många inlägg på S-bloggar.Det svar jag har fått – dock inte från de ansvariga för portalen – är att jag för min del har en alldeles för stor andel av mina läsare och kommentatorer bland direktbesökare av min blogg; går de inte in via S-bloggar, räknas de tydligen inte där.

    Jag klarar mig nog ändå, men nog tycker jag att det är en konstig policy, där man inte premierar bloggar som har en egenförvärvad läsekrets.

    Comment by Enn Kokk — 2011 06 08 22:47 #

  12. Ett helt annat ämne: jag har läst om delar av din blogg, särskilt de delar där du på olika sätt tar upp din barndom och ungdom i Juniskär och Sundsvall. Det är mycket njutbar läsning med intressanta kommentarer och faktiskt ett givande samtal mellan dig och oss som vistas här.

    Comment by Ann Christin Sandlund — 2011 06 09 8:03 #

  13. Till Ann Christin Sandlund: Jag ska bekänna att jag, åtminstone tidigare, har umgåtts med tanken på att skriva memoarer, men möjligheten att – när andan faller på i något ämne – publicera dem i bitar här på bloggen har åtminstone dämpat den där lusten. En del personliga minnestexter av det här slaget har jag dock samlat någorlunda kronologiskt ovan under Memoarer. Problemet med det är att en del av de mycket detaljrika och specifika texter du förmodligen syftar på inte riktigt har passat in i den mer kronologiska uppställningen.

    Comment by Enn Kokk — 2011 06 09 13:31 #

  14. En memoarbok vore välkommen, Enn. Jag som gick ut HAL Örnsköldsvik 1964 har visst nostalgiintresse av gamla tider.

    Om Tord Oscarsson: Johan Ingerö uppmärksammade S-info i ”Stilstudie på S-Info” under etiketten sosserier 6 juni 2011:

    http://www.blogger.com/comment.g?blogID=32274535&postID=2350648383835095827&isPopup=true

    Comment by A-K Roth — 2011 06 09 16:17 #

  15. Ovanstående blev bara kommentarerna men den som tittar på

    http://www.ingero.blogspot.com/

    och skrollar ner hittat det om S-info. Kanske förargelseväckande men i så fall bara bra. :)

    Comment by A-K Roth — 2011 06 09 16:20 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^