Söndagspredikan

22 maj 2011 17:42 | Mat & dryck, Trädgård, Ur dagboken | 1 kommentar

I går inför middagen kom Birgitta inför middagen – hon lagade italienskt, en rätt som vi en kväll åt utomhus på en restaurang i Sorrento – in med en bukett med förgätmigej och trädgårdsvivor; den ställde hon på köksbordet där vi skulle äta.

Då gick jag ut i trädgården och plockade en bukett jag också: en kvist av syren som tonade i lila utan att riktigt ha slagit ut, en blommande äppelkvist, ett par tidiga midsommarblomster, några kvistar blommande rosenmandel, några vitblommande grentoppar av jätterams och så några tulpaner som harmonierade i färg med det övriga. Den ville Birgitta ha i sovrummet, bredvid sin säng.

Så här kan ett gammalt pars liv vara.

Och vår trädgård är just nu resultatet av ett helt livs paradisförsök.

Nyss gick jag en stilla promenad runt hela härligheten. Det blåser en aning, fast varm vind, och det nygrävda potatislandet var alldeles vitprickigt av nedfallen körsbärsblom.

På inre gårdsplan har syrenerna börjat slå ut i topparna, som fångas av den varma solen.

Sommaren kommer i ystra språng.

Jag tror vi går ut i trädgården och sätter oss en stund med var sin liten drink i stolarna under plommonträden.

1 kommentar

  1. Livet ökar i intensitet ju mer tiden rinner förbi. Vi har just, medelålders par med vuxna barn, konstaterat hur förälskade vi är, under en enkel stund i trädgården, med underbar jazz i spelaren, espresso och en whisky (nåja, kanske två) efter en grillmiddag med en av sönerna. Jag älskar att ni håller ihop och njuter av livet. Ni ger hopp.

    Comment by Ann Christin Sandlund — 2011 05 22 21:32 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^