Melodikrysset dröjer

5 april 2008 7:49 | Musik, Politik, Teater, Ur dagboken | 10 kommentarer

Jag lever just nu ett hektiskt liv. I går kväll var jag och BirgittaUppsala stadsteater och såg iscensättningen av Göran TunströmsTjuven” i regi av sonen, Linus Tunström.

I dag ska jag och Birgitta åka till Tierp. I egenskap av partiveteraner (s) ska vi bevista socialdemokraternas distriktskongress i Uppsala län.

I morgon, söndag, ska jag ha heldagssammanträde med oppositionsgruppen (s + v + mp) i kulturnämnden. Därefter åker jag ut till hustrun i Öregrund.

Men nästa förmiddag (måndag) ska jag åter ta bussen in till Uppsala – jag ska till Folktandvården och få en avtrillad krona ersatt.

Så där håller det på.

Under dagens melodikryss är jag alltså upptagen av distriktskongress.

Jag kommer förstås att försöka lösa krysset på webben (och sen berätta hur det gick), men jag vet ännu inte när jag kommer att kunna passa in det.

10 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Jag behöver din hjälp. Du är en säker källa för mig när jag kör fast. Och det har jag verligen gjort idag. Operetter är verkligen inte min grej, så V1 och V7 är oifyllda i mitt kryss.
  Hoppas att du har det bra annars.

  Och den där arga kvinnan som inte vill att du sak lägga ut rätta svaret, hon kan väl helt enkelt strunta i att kolla på din sida?
  Allt gott till dig och din fru/ Maria

  Comment by Maria — 2008 04 05 11:44 #

 2. Hej Marie, jag kunde inte heller operetterna utan googlade och hittade operetten med det långa namnet Czardasfurstinnan och då borde det bli grevinnan på v7.

  Comment by Andreas — 2008 04 05 12:17 #

 3. Tack Andreas, tur att Enn har trogna läsare.

  Comment by Maria — 2008 04 05 13:44 #

 4. Jag klarade operetterna, men inte det kortaste ordet – var det ”os”? Kände inte igen Skogman-låten. Hepp, så intellektuell jag känner mig helt plötsligt! ;-)

  Comment by Dorothea — 2008 04 05 14:27 #

 5. Japp v12 os, det var låten plättlaggen.

  Comment by Andreas — 2008 04 05 16:36 #

 6. Menade lodrätt 12, kan bli lite svårt att fylla tre rutor med två bokstäver.

  Comment by Andreas — 2008 04 05 16:51 #

 7. Ännu vid denna tidpunkt (19:21) har inte melodikrysset kommit på webbradion.
  Tänkte lyssna på det och försöka lösa det då jag inte hann i förmiddags.
  I ärlighetens namn så avslöjar jag att jag fuskade med krysset och fyllde i Robert Edlunds lösning, den som saknar ett s i Czardasfurstinnan (V1), så om det var svårt eller lätt idag vet jag inte.
  I går besökte jag två av mina kamrater, två olika besök, en kvinna född i Göteborg samt en man född i Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge, vi hade det trevligt några kvällstimmar.
  Mannen bjöd på the som visade sig vara Liptons fruktte (Unilever), det var faktiskt gott, själv dricker jag helst Twinings goda teer.
  När jag kom hem strax efter midnatt så tvingades jag ”kasta upp”, när jag gjorde det så fick jag Liptonstesmaken i munnen, om det var teet som orsakade olyckan är jag osäker på.
  Kan ha varit annat vi drack?
  I Adftonbladet medföljer varje torsdag en dvd-film med Martin Beck, hittills har utkommit nr 1-6, det är trevliga och rogivande filmer.
  Grannen (spelad av Lars Ingvar Hirdwall) brukar alltid fråga ”Vill du ha en stänkare?”
  Vad det är han vill bjuda på är jag osäker, ibland säger han att det är från en ”apparat” han har i badrummet och så brukar han fråga Beck, ”Ska du anmälla mig nu?”.
  Kommer ni ihåg vad som är Martin Becks favoritdryck?
  Om inte så är det Calvados, 40 % äpplebrännvin från Frankrike.
  Köpte en flaska i torsdags på Systembolaget, drack en del av den själv samtidigt som jag tittade på en handbollsmatch i SvT 24, GUIF-Hammarby 29-25, avgörande returmatch på söndag i Stockholm.
  Senare under fredagsnatten fick jag besök av en person som blandade sig en grogg med Calvados och Cuba cola, personen tyckte det smakade illa.
  Själv dricker jag hellre kylskåpskall Cuba Cola, det smakar gott.
  Själv har jag nu köpt Calvadoas två gånger, första och sista=det blir väl två gånger, men tänkte dricka ut resten om en stund då man ska hälla sådana drycker på rätt plats, dvs genom munnen.
  Till alla som läser här önskar jag en fortsatt trevlig helg.
  Ni som kan se TV4 Sport rekommenderar jag fotbollsmatchen Helsingborgs IF mot Halmstads BK i morgon söndag, sändningsstart 17:00 och avspark i matchen 17:45.
  Skål!

  Comment by Lars-Gunnar Blom — 2008 04 05 19:48 #

 8. Korrekt lösning finns alltid på http://re.blogg.se/
  direkt efter krysset. Dessutom är den fri från dessa politiska utsvävningar som Enn tydligen måste få in på var och varannan rad. Kommentarerna runt melodierna uppskattas även av dina politiska meningsmotståndare så låt politiken vara i dina Melodikrysslösningar. Det finns faktiskt vanliga människor som inte levt ett helt liv i politiken som uppskattar din kunnighet kring musik men absolut inte sympatiserar med dina politiska åsikter. Låt oss njuta av dina utläggningar om melodierna och lämna politiken för en gångs skull.

  Comment by Meningsmotståndare — 2008 04 06 2:21 #

 9. Till Meningsmotståndare: Vad jag vill skriva om och inte har lust att skriva om hör till mina privilegier som innehavare av bloggen. Men till grundreglerna här på bloggen hör att läsare alltid kan komma med invändningar, om politik så väl som annat.

  Comment by Enn Kokk — 2008 04 06 7:37 #

 10. Hör till dem som inte kan ett dyft om musik men ändå läser Enns melodikrysslösningar med intresse. Om det slinker med lite politik gör inte saken sämre i mina ögon/öron.

  Men å andra sidan har jag själv varit politiskt aktiv i närmare 45 år

  Min musikaliska karriär begränsas till ett utredningsuppdrag avseende en kommunal musikskola och att lyssna på ”Så ska det låta”

  Comment by arne engkvist — 2008 04 06 19:07 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^