Andra semifinalen i Eurovision Song Contest

13 maj 2011 17:10 | Musik | 2 kommentarer

Jag kan förstå att refrängen i ”Popular” med Eric Saade lockade tillräckligt många av röstarna för att ge Sverige en av platserna i finalen. Men ska jag vara ärlig – bättre schlager har jag hört genom åren.

För övrigt var jag ganska duktig på att gissa vilka låtar som skulle gå till finalen, med ett par undantag. Det förvånade mig att Estland tog sig dit med ”Rockefeller Street”. Getter Janni gjorde ett stelt intryck på mig i alla fall. Och Maja Keuc från Slovakien med ”No One” trodde jag inte heller på. Inte heller Österrikes bidrag, ”The Secret Is Love” med Nadine Beller gjorde något djupare intryck på mig. Själv tyckte jag, svag som jag är för folkmusikinslag, nog att Makedoniens bidrag, ”Rusinka” med Vlatko Ilievski, var väl så bra som de här tre låtarna.

Men övriga semifinalister prickade jag in i alla fall. ”Hygglig” hade jag till exempel skrivit som omdöme för ”Love In Rewind” med Dino Merlin från Bosnien Hercegovina. Och den ganska svängiga ”Change” med Hotell FM från Rumänien var jag också ganska säker på att den skulle gå in. Grannlandet Moldavien, representerat av Zdob di Zdub med ”So Lucky”, fick nog sin plats främst på grund av den frejdiga scenshowen, där de agerande hade dumstrutar på huvudet. Egendomlig men för låten väl passande utstyrsel – änglavingar – hade också Mika Newton, som sjöng Rumäniens bidrag, ”Angel”.

Jag prickade också in de två sista låtarna, Danmarks ”A Friend In London” med New Tomorrow och, framför allt, Irlands ”Lipstick” med Jedward. Den senare gruppen borde, trots medlemmarnas märkliga hår, ha vissa chanser att ta hem segern i finalen.

2 kommentarer

  1. Jag är knappast ensam om att höra lite väl stora likheter mellan refrängen i ”Popular” och ”Kall som is” från mitten av 80-talet.

    Comment by Olof Öberg — 2011 05 14 11:24 #

  2. Till Olof Öberg: Jag tror jag läste någonstans att det har gjorts smärre förändringar i den just för att slippa diskussion om plagiat.

    Comment by Enn Kokk — 2011 05 14 11:58 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^