Påsk, men ingen vår

24 mars 2008 11:38 | Mat & dryck, Musik, Trädgård, Ur dagboken | 4 kommentarer

På både påskafton och påskdagen var det periodvis ett avskyvärt väder: obehagligt kallt, snöbyar. Den enda sysselsättning som kändes behaglig var att sitta inne i stugvärmen och läsa.

Fram på påskdagens eftermiddag hade det hunnit lägga sig ett snötäcke över hela trädgården, inklusive över gången ner till grinden respektive tvättstugan. Alltså fordrades snöröjning. Eftersom det var för kallt för att stå ute och försöka lära sig hur den nyinköpta snöslungan fungerar och eftersom täcket av nysnö var lätt, plockade jag ut snöskyffeln ur verktygsboden och satte i gång att skotta: började med att röja utanför grinden med brevlådan och arbetade mig sen upp mot huset och fortsatte sen med att skotta gång också bort till kompostbehållaren bakom friggeboden borta i talldungen.

Så fick jag min motion också denna kalla och motbjudande dag.

Det var Birgittas tur att laga middag: renstek och hasselbackspotatis.

Senare på kvällen satt vi på glasverandan med jordgubbar och var sitt glas cognac.

Vi lyssnade på en CD, som Birgitta hade med sig hem från den resa till Indien hon nyligen företog i svenska UNICEFs regi: ”The Sound of Desert. Traditional Folk Tunes of Rajastan” (T Series / SCI SNCD 01/1246, 1997). Det rör sig om musik, mycket annorlunda vår. Eftersom jag saknar nödvändig kunskap om både instrument och musikstilar, kan jag inte skriva något meningsfullt om den – bara att det är nyttigt att då och då utsätta öronen för ovanliga saker.

I dag skiner solen, och himlen är blå. Men trädgården ser inte ett dugg vårlik ut.

Jag får väl masa mig ut och känna på vädret, närmast promenera till Konsum för att handla dagens mat plus Aftonbladet.

4 kommentarer

 1. Klara född 2005-03-25, det är ju idag det så GRATTIS så här från en okänd.
  Själv så skriver jag Blom född 1950-03-27, kanske jag firar min torsdagskväll med att se en träningsmatch i fotboll på Sannarps Idrottsplats konstgräsplan i Halmstad mellan BK Astrio och SnöstorpNyhems FF, den har avspark kl. 19.30.
  På tal om fotboll så har Aftonbladet idag en bilaga (köp den) om Allsvenskan 2008 som har årspremiär till helgen, fyra matcher på vardera söndag och måndag om nu vädret tillåter.
  Halmstads Boll Klubb (HBK) har hemmamatch på Örjans Vall mot Norrlandslaget Gefle IF från Gästrikland.
  En del vill ha det till att Gästrikland är så långt söderut i Norrland så att detta landskap inte tillhör Norrland men det gör det.
  Även massmedia fuskade och påstod att GIF Sundsvall var den första föreningen i Allsvenskan från Norrland när de spelade där 1965 men Sandvikens IF som spelat 21 säsonger var först när de var med 1929-1930.
  Till sist en fotbollshistoria från verkligheten, efter en Allsvensk match i Degerfors söndag 22 maj 1941 då Värmlänningarna mötte IFK Göteborg så råkade en bil i trängseln köra på en cyklande tant som flög i diket och blev ligande till synes livlös.
  Bilföraren stannade omedelbart sin bil och rusade förtvivlat fram till kvinnan och frågade ängsligt.
  -Hur gick det?
  Varpå gumman på värmländska utbrast.
  -Pöjkerna vann med 2-1.

  Comment by Lars-Gunnar Blom — 2008 03 25 12:11 #

 2. Till Lars-Gunnar Blom: Vår lilla Klara ska vi fira vid ett kalas som hålls på söndag. Grattis även du på födelsedagen.

  Birgitta har redan varit på Konsum och inhandlat Aftonbladet, dock inte för någon sportbilagas skull. Den brukar, oläst, gå rakt ner i papperskassen där vi slänger lästa tidningar. Så vi är nog inte ens i anden släkt med din gumma.

  Comment by Enn Kokk — 2008 03 25 12:47 #

 3. Jag kan inte hålla mina klåfingrar borta från din kommentar till The Sound of Desert … ”det är nyttigt att då och då utsätta öronen för ovanliga saker”, skriver du om folkmusiken från Rajastan. Knappast vad de i Rajastan som har mölighet att lyssna på skivan tycker. Denna kommentar är föranledd av en notis i NE om ”skinnarspråket” som beskrivs som en ”förvrängning av det i sig svårbegripliga malungsmålet”. Jag har aldrig haft några svårigheter med att förstå malungsmål. Detta om perspektiv. Ha det så trevligt på födelsedagskalaset!

  Comment by Hans O — 2008 03 25 13:19 #

 4. Till Hans O Sjöström: Jag är helt införstådd med det omvända perspektiv du lyfter fram. Men här skriver jag om just mina öron.

  Comment by Enn Kokk — 2008 03 25 14:22 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^