Joan Baez i svensk TV – och live på fyra scener

15 april 2011 17:17 | Media, Musik | 3 kommentarer

I kväll är det ett timslångt K-special om sångerskan Joan Baez i TV. Det här programmet sänds klockan 20.00 i TV2, vilket betyder att det kolliderar med fredagsunderhållningen ”Så ska det låta” i grannkanalen TV1.

Det är synd – Baez är en ikon i amerikansk folkmusik, och i programmet medverkar för övrigt också till exempel Bob Dylan.

Men det ges fler chanser: På söndag (17 april) klockan 12.30 går programmet i repris, och ytterligare en chans att se programmet blir det tisdagen den 19 april klockan 22.45, även i de här fallen i TV2.

Min vän, sångaren och gitarristen Jan Hammarlund, själv fan av Joan Baez och hennes sångkonst, påminner i ett mejl om att hon just nu är i Sverige för ett antal liveframträdanden:

Joan sjunger på Konserthuset i MALMÖ på lördag, Konserthuset i GÖTEBORG på söndag, på Cirkus i STOCKHOLM på tisdag (19/4), och på Konsert & Kongress i LINKÖPING torsdag 21/4.

För egen del kan jag inte åka till Stockholm på tisdag, eftersom vi har beställt transport för sommarflytten till Öregrund då, men annars hade jag nog gärna velat se och höra henne live.

Nu får det bli TV för min del.

3 kommentarer

 1. Det var en fantastisk bra TV-film om Joan Baez.
  Avslutningen, en höjdpunkt, med Balladen om Joe Hill.

  På min blogg i morgon lägger jag ut tre sånger av Joan Baez: 1) Happy birthday, Leonid Brezhnev, 2) Congratulations, Jaruzelski och 3) Do you hear us, Lech Walesa?

  Comment by Tommy Rådberg — 2011 04 15 21:36 #

 2. Mycket bra film. ”Människa, pacifist och sångerska” Har just sett filmen på svt-play. Den finns tillgänglig där till 15 maj…

  Comment by Per Wärmegård — 2011 04 15 22:53 #

 3. Jo, jag såg programmet i fredags, fantastiskt bra. En riktig högtidsstund.

  /Eva

  Comment by Eva Hillén Ahlström — 2011 04 18 16:25 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^