Politikerhistorier: Johannes Antonsson

16 januari 2011 18:43 | Politik, Politikerhistorier | 3 kommentarer

Under centerstämmorna i Karlstad 1977 bodde vi journalister, så även centerns partiledning, på OK Motorhotell. Jag vet inte om det var den annalkande kärnkraftskatastrofen som gjorde det, men en sen kväll i hotellets restaurang – där det inmundigades en del starka drycker – tillfrågade en av mina kolleger kommunministern, till lika kyrkoministern Johannes Antonsson om hans syn på evigheten.

Hr Antonsson visade sig ha tänkt igenom saken. På en pappersservett ritade han i princip följande figur:

/_A____/_B________________________________/ C

– Det här (A) är det lilla jag kan överblicka med mina sinnen och mitt förstånd. Det här (B) är vad vi kan utforska med starka teleskop och andra apparater. Där bortom (C) finns det stora okända kosmos.

Jag publicerade kyrkoministerns skiss i Aktuellt i politiken (s) med kommentaren: ”Han är ingen dålig evangelist, den käre Johannes (C)!

* * *

Någon tid därefter mötte jag honom utanför Folkets hus i Stockholm. Jag väntade mig förstås en skrapa, men Johannes Antonssons häpna kommentar var:

– Hur fasen fick du tag på den där servetten?

3 kommentarer

 1. Enn, nu sitter jag bara och väntar på några historier om Torsten Nilsson också…

  Comment by Mats Rosin — 2011 01 17 13:19 #

 2. Centerns stämmor i Karlstad blev för mig och andra en väckarklocka.
  Då krävde info chef Rolf Örjes att kvinnorna på centerns kansli inte skulle bo nära stämmolokalen utan där journalisterna bodde.Då gick det upp för oss alla att så hade det alltid varit. Kvinnorna och deras fack uppfattade detta som att de,hade en annan uppgift än den sakliga så de vägrade.

  Den andra frågan som då kom upp till diskussion var vem som skulle betala journalisternas fria sprit och hur mycket.
  Detta är mitt bestående minne av Centerstämman i Karlstad

  Gunnar Björk, Gävle

  Comment by Gunnar Björk — 2011 09 25 13:56 #

 3. Till Gunnar Björk: Visst jobbade du som sakkunnig hos Johannes Antonsson, som ju historien ovan (från just Karlstad) handlar om?

  Comment by Enn Kokk — 2011 09 26 21:45 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^