Fritt vårdval?

30 november 2007 11:16 | Politik | 2 kommentarer

Göran Rosenberg skriver i dag (30 november) på Dagens Nyheters ledarsidor en ytterst läsvärd kolumn ”om den nya valfrihetens finstilta villkor”.

Läs den! Du kan hitta den här.

2 kommentarer

  1. Även om han har sina poänger så tycker jag hans parallell till Stalin är smaklös och onödig.

    //Pawel

    Comment by Pawel — 2007 11 30 14:26 #

  2. Som det heter: jag instämmer i föregående talare. Dessutom min tveksamhet utifrån hans inledning förstärks i fortsättningen. Vad vill han egentligen? Jo, han vill säkert väl. Men vårdplatserna halverade på 15 år och de lägsta i Europa. Men han bortser från att det till stor del – inte allt – handlar om medicinsk/teknisk utveckling. Efter en operation låg folk förr i dagar i eftervård – nu kan man åka hem samma dag ibland. Men ekonomerna driver på att det ska sparas (till vad?) och utnyttjar i absurdum den goda utvecklingen och driver fram stordriften på bekostnad av humaniteten.
    Men Göran Rosenberg är kluven – ”inte mot valfrihet”. Det är ju det som är mantrat för högern och om dessa krafter får hållas får vi uppdelning av sjukvård för de någorlunda rika och en annan för ”vanligt folk”. Alltså man måste gå på flosklerna om valfrihet!

    Comment by Sixten Andréasson — 2007 11 30 22:22 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^