Grenouille au vin

29 november 2007 12:04 | Citat, Mat & dryck | 3 kommentarer

Jag brukar ju återge pressgrodor.

Den här gången är det Upsala Nya Tidning (29 november) som berättar om ett praktexemplar, som tidningen dock har hittat i restaurangvärlden. Man skulle, med tanke på det jag ska återge, kunna tala om grenouille au vin – men veterligen anrättar inte ens fransmännen grodor i vin, och en groda i den här bildliga betydelsen heter väl förresten bévue.

Nå, det UNT förtäljer är att Stadshotellet i Uppsala på sin hemsida berättar om sin vinkällare med alla ”vinerna som omsorgsfullt handplockats av våra hängivna somalier”.

När tidningen kontrollerar, visar det sig att Stadshotellet inte ens har någon somalier anställd som sommelier, det vill säga vinkypare. Restaurangägaren skyller på firman som har gjort hemsidan.

3 kommentarer

 1. Jodå, man kan hitta allt möjligt på företagens hemsidor, som exempelvis den här, på en hemsida för färskfruset hundfoder:

  För dessa hundägare som lägger en mycket stor del av sin tid på hundarna, är det av största vikt att kosten är välbalanserad och optimal, för att få en framgångsrik säsong.

  Ett verkligt allroundfoder tydligen.

  Comment by Kerstin — 2007 11 30 20:58 #

 2. Till Kerstin Berminge: Har du provat det?

  Comment by Enn Kokk — 2007 11 30 21:56 #

 3. Nej, inte jag, men mina hundar äter fodret ifråga, och de gillar det och fungerar bra på det. Men på mig verkar både utseende och lukt aningen avskräckande. Jag föredrar nog de där ingredienserna tillagade på annat sätt :-).

  Comment by Kerstin — 2007 12 01 4:09 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^