Gregers hutt

2 november 2007 17:03 | Musik, Politik | 6 kommentarer

I en artikel i Svenska Dagbladet – var annars – ”Idag föredrar jag Anders Borg” har Greger Hatt, tidigare bland annat talskrivare åt Ingvar Carlsson, deklarerat, att han i förra riksdagsvalet röstade på moderaterna och därefter också har utträtt ur det socialdemokratiska partiet – det senare alltså trots att han ju under en period arbetade i närheten av Mona Sahlin, som rimligen ligger honom ideologiskt närmare än vad Göran Persson gjorde.

Andra har redan kommenterat det här på ett sådant sätt, att jag inte har mycket att tillägga – jag kan till exempel hänvisa till Katrine Kielos, vars text ”Greger Hatt har fått fnatt” du kan läsa här.

Fast något plötsligt fnatt tror jag inte det är fråga om.

Inom socialdemokratin hörde Greger till de där ”förnyarna”, vid vars anblick jag alltid får reflexen att osäkra min revolver.

Min misstro mot hans ideologiska pålitlighet gav jag faktiskt uttryck för på ett mycket tidigt stadium: jag skrev en snapsvisa om honom; den ingick i ett snapsvisehäfte jag gjorde för någon av den socialdemokratiska partiexpeditionens personalfester.

Att döma av textens innehåll måste Greger ha sällat sig till den skara som föreslog, att alkoholförsäljning lika gärna kunde försiggå i livsmedelshandeln som på Systembolaget. Det skulle ju öka valfriheten!

Själv hör jag till dem som av både nykterhets- och sortimentsskäl föredrar ett detaljhandelsmonopol för Systembolaget, så jag skrev så här:

Gregers hutt

Musik: ”Min hatt den har tre kanter

Min hutt är från Systemet,
systemköpt är min hutt.
Men är den köpt på Konsum,
så är det Gregers hutt.

Med tanke på vad mannen nu har gjort, vill jag ogärna förknippa hans namn heller med Konsum.

Så ska ni använda min text, så byt ut Konsum mot ICA.

6 kommentarer

  1. Jag tror inte heller man ska förvåna sig så mycket över att några byter. Jag skulle säga att förvåningen är större inom rörelsen än inom det borgerliga blocket – därför att där betraktas numer m som ett nära nog socialliberalt parti, som ligger nära s. Det är lite trist att alltför många partivänner ägnar sig åt svartmålning av moderaterna baserat på vad de tyckte för tio år sen, istället för att ge sig på c, fp och kd.
    Istället borde man – vilket jag nu tjatat om i flera månader – fundera på vad de där moderaterna som inte längre trivs i sitt moderparti kommer lägga sin röst på. Och det svaret är nära nog svartbrunt är jag rädd för

    Comment by Calle Fridén — 2007 11 03 10:42 #

  2. Vet inte om någon orkar med länkar på en sida som är så mycket kommentarer på. Men,,, jag testar. En god vän till mig skrev så bra tycker jag. Ta del av det. Ämnet är förståss det samma….

    http://annalenaheydar.blogg.se/1193586046_socialdemokratiska_ar.html

    Comment by Simone Olofsson — 2007 11 03 12:55 #

  3. Hej för en gång skull är jag helt överens med EK och har själv för några dagar sedan skrivit på min blogg ”Inget Hattande inom vården!” med adressen
    [korrigerad länk], till vilket jag hänvisar.
    Mvh
    Bo Widegren, Löderup

    Comment by Bo Widegren — 2007 11 03 14:38 #

  4. Till Bo Widegren: Bra att vi för en gångs skull är överens om något – men länken funkar inte.

    Comment by Enn Kokk — 2007 11 03 15:59 #

  5. Jag har korrigerat länken så den pekar rätt och sett till att länktexten inte försvinner ut i högermarginalen.

    Comment by Bo Strömberg — 2007 11 03 16:25 #

  6. Tack, Bo! Och hälsa ungarna och Kerstin!

    Comment by Enn Kokk — 2007 11 03 16:28 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^