Statliga Apoteket AB lanserar egna receptfria läkemedel och inför kundkort med rabatter och bonus

28 september 2010 15:12 | Politik | 7 kommentarer

1 oktober utökar statliga Apoteket AB sin tidigare satsning på bland annat hygienprodukter (Apoliva, Apoteket) även med receptfria läkemedel, kvalitetskontrollerade och till bra pris. Dessa saluförs under namnet Apofri.

De två första är värktabletter:

Paracetamol Apofri är smärtstillande och febernedsättande med samma effekt och verkan som Alvedon, Panodil, Reliv och Pamol.

Ibuprofen Apofri är smärtstillande, febernedsättande och inflammationsdämpande med samma effekt och verkan som Ipren, Ibumetin och Burana.

Eftersom det är höst och förkylningstider, finns det anledning att också påminna om en apoteksprodukt som inte är alldeles ny, Apoteket Handdesinfektion, ett bakteriedödande alkoholbaserat desinfektionsmedel i gelform.

Nyligen, när jag var inne på ett av de statliga apoteken i Uppsala (det i S:t Per) för att komplettera mitt lager av Apoliva schampoo, Apotekets Munskölj och C-vitamin med mera, tillfrågades jag i kassan om jag ville ha Apotekets AB nya kundkort ApoPlus, och jag tackade ja. Det betyder att jag nu, ungefär som när det gäller Konsums Med mera-kort (som utöver poäng på varor handlade i kooperativa butiker också ger poäng på hygienprodukter och liknande i Kronan-apoteken, som är delägda av Konsum), får poäng på mina inköp – poäng ger i stort sett allt utom läkemedel. Poängen ger värdecheckar i bonus. Särskilda kunderbjudande utlovas också.

Så be om ett ApoPlus-kort även du, om du regelbundet handlar i ett statligt apotek!

7 kommentarer

 1. Det sitter i ryggmärgen, ”koopra”, som vi sa iVästerbottens inland. Med mera kortet är ett mångsidigt kort, vi var en tur till Göteborg och bodde på hotell till vandrarhemspris tack vare det kortet. Ska söka upp mitt närmaste apotetksbolagsapotek.

  Comment by Anders Nilsson — 2010 09 28 17:21 #

 2. Rätta mig om jag fel, men är det inte så att om man via Coop kopplar sitt MM-kort till ett kreditkort så kan man handla med det i alla butiker [även i Ica :)] och få Coop-bonuspoäng?

  Comment by jean — 2010 09 28 17:30 #

 3. Till Anders Nilsson: Med Mera-kortet gäller alltså på Apoteket Kronan, som har KF som delägare.

  Till det fortfarande statsägda Apoteket AB finns det nya ApoPlus-kortet, som man kan få ut där på momangen, om man fyller i en kundblankett.

  Comment by Enn Kokk — 2010 09 28 17:59 #

 4. Till Jean: I och för sig har KF avtal även med vissa privata butikskedjor, till exempel Expert, så att man får Med Mera-poäng om man handlar där.

  Men att det skulle gå att på det sätt du anger få Med Mera-poäng om man handlar på ICA har jag aldrig hört talas om. Det får du nog fråga KF om.

  Comment by Enn Kokk — 2010 09 28 18:04 #

 5. Man kan också skicka efter sin medicin via ”postorder” från statliga apoteket om man vill handla där och det inte finns någon butik på orten.

  http://www.apoteket.se/privatpersoner/kundservice/documents/guide-handla-recept.html

  Nått att tänka på kanske! Bekvämt också eftersom man slipper köa.

  Comment by Britta Sethson — 2010 09 28 20:18 #

 6. Till Enn: Här kommer ett citat från http://www.coop.se/MedMera-kortet/Skaffa-MedMera-kort/Coop-MedMera-Visa/
  ”Få poäng för allt du handlar!
  Med Coop MedMera Visa får du poäng varje gång du använder ditt Visa-kort. Välj själv om du vill sätta in pengar i förväg eller betala i efterhand.”.
  Och längre ner på samma sida:
  ”Med MedMera Visa får du:
  Poäng för varje krona. 1 kr = 1 poäng. 1
  Ett kort som gäller överallt där Visa accepteras.
  Räntefri kredit i upp till 54 dagar.
  Ta ut kontanter i uttagsautomater både i Sverige och utomlands.
  Ta ut upp till 2.000 kr i kassan i samband med köp. 2
  Saldouppgift via Internet, telefon eller direkt i kassan i de flesta Coop MedMera-butiker.
  Årsavgift endast 95 kronor.”

  Comment by jean — 2010 09 28 20:20 #

 7. Till Jean: Det var ju generöst – men jag antar att det är en sidoeffekt av visakortsfunktionen. Själv kombinerar jag inte mitt MedMera-kort med Visa – jag handlar kontant på Konsum – så jag har aldrig uppmärksammat det här.

  Comment by Enn Kokk — 2010 09 28 21:34 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^