Skördesöndag

22 juli 2007 17:25 | Mat & dryck, Trädgård, Ur dagboken | 1 kommentar

Birgitta har redan skördat en mängd röda och svarta vinbär, även hallon. De fryses in i askar av aluminiumfolie att tas fram till efterrätt under det kommande vinterhalvåret. Röda vinbär i socker (i mitt fall Canderel) är jättegoda, hallon med socker/Canderel plus vispgrädde likaså.

I dag har också jag använt eftermiddagen till att plocka bär i trädgården.

Jag fyller en jättestor plastbytta med bigarråer. De är söta och goda att äta som de är. Jag skulle ha kunnat plocka flera gånger så mycket, men vi hinner ju inte äta så många innan de blir fördärvade. I bigarråträdet kommer många fåglar att få sig åtskilliga skrovmål.

Sen plockar jag svarta vinbär. Rensar medan jag plockar. Fingrarna doftar starkt av svarta vinbär – den doften är mycket speciell.

Och så avslutar jag med att plocka krusbär. De röda är stora och söta. De vita är till stor del fortfarande små, och jag låter de minsta vara kvar på buskarna. Få se om jag eller fåglarna hinner dit först, när de väl har växt till sig.

Väl inne igen ser jag att hallonen, som Birgitta nyss plockade, ligger uppdelade på två efterrättsskålar.

Jag gissar att de kommer att ställas fram till ”Pip-Larssons” i TV.

1 kommentar

  1. Det låter gott det där. Jag blir riktigt avundsjuk.
    Vi har inte så mycket bär i trädgården dessvärre och det lilla vi har har våra fåglar redan satt i sig. Men min man och jag, var ute i skogen och inspekterade lingonen på eftermiddagen. De är snart färdiga och det är ju tidigt. Däremot har svampen inte kommit igång på allvar än, bara enstaka flugsvampar än så länge. Annars borde det ju bli mycket svamp i år, med tanke på att det både regnat mycket och varit ganska varmt.

    Comment by Kerstin — 2007 07 22 22:20 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^