Musikens hus snart klart

19 juli 2007 12:17 | Musik, Politik | 2 kommentarer

Musikens hus i Uppsala – Konsert & kongress – står snart klart. Huset tas i bruk vid månadsskiftet augusti-september.

Det är efterlängtat av stans musikvänner. Och det är vackert.

Dagens Upsala Nya Tidning (19 juli 2007) innehåller en stor artikel om huset; du kan läsa artikeln här.

I anslutning till artikeln kan du också ta del av ett bildspel om Musikens hus från in- och utsidan samt ett webb-TV-avsnitt.

2 kommentarer

 1. Jag har aldrig läst något om idrott i bloggen så detta kanske är ointressant men på tal om Uppsala, IK SIRIUS kommer som bekant därifrån, efter 14 spelade omgångar är fotbollslaget på 3:e plats i Superettan.
  Lag placerade 1-3 i sluttabellen återfinnes i Allsvenskan 2008.
  16 omgångar återstår av serien så det blir spännande att följa vilka tre föreningar som tar klivet till högsta serien, att IFK Norrköping blir ett av dem är ingen vild gissning men vilka blir de andra två?
  I Allsvenskans toppstrid är det också spännande, IF Elfsborg från Borås, Halmstads BK, Kalmar FF och Djurgården har kommit loss en aning i den rekordjämna serien.
  I botten har äntligen IF Brommapojkarna lämnat sista platsen till förmån för Trelleborgs FF.
  I år är det bara ett lag som åker ur.
  Om IK Sirius har jag ett minne från 27 juli 1969 då jag och min pappa åkte tåg från Halmstad till Bromölla i Skåne för att se när de spelade match i Svenska Cupen. Sirius vann med 1-0.
  Vi hade problem med att komma från Bromölla till ett tåg i Kristianstad på grund av dåliga förbindelser men det löste sig då vi fick åka med spelarbussen efter att ha frågat den legendariske ledaren Owe Bergström.
  Så visst inte har jag något emot om IK Sirius skulle kvalificera sig för fotbollsallsvenskan.

  Comment by Lars-Gunnar Blom — 2007 07 19 15:14 #

 2. Till Lars-Gunnar Blom: Att du aldrig har läst något om idrott på min blogg beror på att jag är kapitalt ointresserad av idrott. Jag har varit det ända sedan barndomen: aldrig gått på matcher, aldrig sett idrott i TV, aldrig någonsin läst en sportsida.

  Det handlar om ett personligt ointresse – jag vet alltså inte ens om det du skriver om Sirius är sant. Men du ska därför inte tolka det jag skriver som att jag på något sätt skulle vara mot Sirius. För min del får det gärna gå bra för laget.

  Comment by Enn Kokk — 2007 07 19 19:13 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^