Mona Sahlin gjorde mycket bra ifrån sig i kvällens TV-utfrågning

26 augusti 2010 22:08 | Media, Politik | 4 kommentarer

Mona Sahlin gjorde en mycket fin insats i utfrågningen i TV i kväll. Hon argumenterade väl och kunnigt i svaren på alla frågor hon fick och lyckades också räta ut en del frågetecken i det utrikes- och säkerhetspolitiska avsnittet. Alla intrikata frågor – samt även Henrik Dorsins provokativa visa om hennes tobleroneaffärer – klarade hon med bibehållet lugn, rent av leende.

Nej, den här TV-utfrågningen fick henne inte i gungning, långt mindre ur balans.

Och svaren om RUT-avdraget antydde att hon har mer krut att komma med, om några dagar då det gemensamma röd-gröna valmanifestet ska redovisas.

Att hon för ögonblicket inte kunde påminna sig den exakta storleken på ersättningsnivåerna i de röd-grönas förslag om arbetslöshetsförsäkringen tror jag bara var bra – det är långt ifrån säkert att väljarna mest uppskattar politiker som liknar robotar med datamaskin i stället för hjärna. För egen del tror jag att väljarna mer uppskattar politiker med hjärta.

Och hjärtat, det sitter till vänster.

4 kommentarer

 1. Jovisst sitter hjärtat till vänster, men det hjärta som nu finns tillgängligt har tre kammare vilka ett verkar behäftad med något kladdigt och osunt……
  Det hjärtat vill jag inte ha för slagen kan bli ganska orytmiska!

  Comment by Urban Sjölander — 2010 08 27 17:40 #

 2. Till Urban Sjölander: Märk att de tre kontrahenterna noggrant sinsemellan har förhandlat fram den politik de gemensamt vill föra i regeringsställning. Själv hittade jag inget i det Mona sa som jag inte kan stå för.

  Comment by Enn Kokk — 2010 08 27 20:07 #

 3. Varför (v) med sitt gamla bagage och nya märkligheter nödvändigt skulle in i värmen undrar man ju över.

  Hjärtat sitter nog mer mot mitten! Inte sitter det längst ut till vänster i alla fall. Mona verkar ha hjärta men partiet fann för gott att trampa på det; åtminstoner ser det så ut utifrån.

  Comment by A-K Roth — 2010 08 29 16:06 #

 4. Till A-K Roth: Som du möjligen vet, åtminstone av min verksförteckning, hörde jag på den tiden då SKP/VPK verkligen var kommunistiskt till partiets främsta motståndare. I dag är Vänsterpartiet närmast vad man förr kallade för ett vänstersocialistiskt parti. Jag delar inte alla dess ståndpunkter men tycker att det i det röd-gröna samarbetet behövs för att bland annat balansera upp det i en del stycken borgerliga Miljöpartiet. På det här sättet får den här partisamverkan en hyggligt socialdemokratisk prägel.

  Comment by Enn Kokk — 2010 08 29 17:04 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^