Saknade bloggvänner

23 augusti 2010 11:37 | Media | 9 kommentarer

Som de som regelbundet läser min blogg väl har lagt märke till, gör jag relativt sällan ändringar i min blogroll. Det beror inte på slentrian eller slöhet. De som har hamnat på min blogroll-lista har valts ut efter noggrant övervägande: Jag ska verkligen ha lust att kontinuerligt läsa just deras bloggar för att de ska hamna där, och de ska veta att jag – även om jag inte kommenterar så ofta – verkligen läser deras bloggar.

När jag i dag försökte öppna Anna Ardins blogg, upptäckte jag att hon har privatiserat den – man måste få nyckel för att komma in på den. Visserligen finns hon fortfarande på Rebella-bloggen, men jag tycker att det är tråkigt att hon själv inte längre finns fritt tillgänglig på nätet – varför vet jag inte. (Jag har nu fått ett förslag till varför, men eftersom jag inte vill bidra till att sprida obekräftade uppgifter, har jag valt att ta bort den här kommentaren.)

Ett par andra läsvärda bloggar, Danielssons lakejer och Morgan Johanssons blogg, uppdateras med alltför långa mellanrum.

Kajsa Borgnäs, som jag trodde skulle få mer tid att blogga när hon avgick som studentförbundsordförande, har i själva verket inte skrivit en rad efter sin avgång.

Min vän Peter Gustavsson i Uppsala har, sedan han var med om att få i gång ETC/UppsalaDemokraten och började skriva där, knappast alls längre ägnat sig åt sin tidigare så läsvärda blogg.

Victoria Harnesk, tidigare arbetskamrat på 68an, numera mest verksam med samiska intressefrågor, har en blogg som just nu verkar ha havererat tekniskt.

Samtliga alltså röster som jag saknar.

Jag gör ingen utrensning just nu, men i längden kan jag ju inte ha en rad bloggroll-länkar som inte leder någonstans.

9 kommentarer

 1. När jag i dag försökte öppna Anna Ardins blogg, upptäckte jag att hon har privatiserat den – man måste få nyckel för att komma in på den. Visserligen finns hon fortfarande på Rebella-bloggen, men jag tycker att det är tråkigt att hon själv inte längre finns fritt tillgänglig på nätet – varför vet jag inte. (Jag har nu fått ett förslag till varför, men eftersom jag inte vill bidra till att sprida obekräftade uppgifter, har jag valt att ta bort den här kommentaren.)

  Vaddå ”sprida obekräftade uppgifter”?
  Räcker det här:
  http://www.newzglobe.com/sv/artikel/20100823/s-kvinnan-anmalde-wikileaks-grundare?

  Comment by Magnus Strömgren — 2010 08 23 22:30 #

 2. Jag blir (också) lite ledsen för att unga och mycket framåt och förnuftiga bloggare tycks försvinna eller sluta blogga när de sugs upp av partiet. Vad är det som ligger bakom detta – egentligen? Du nämner några av dem och jag kanske har fel, men får en obehaglig känsla av att det handlar om att de här personerna hamnar under partipiskan när de blir mer partipolitiskt engagerade och då vågar de inte sticka ut hakan längre.

  Comment by Kerstin — 2010 08 24 14:49 #

 3. Till Kerstin Berminge: Nej, i det här fallet tror jag att skälen varierar. Ett par av de bloggare jag nämner är småbarnsföräldrar. En har en blogg som tekniskt har havererat. Peter Gustavsson har flera jobb och uppdrag att sköta. Och så vidare.

  Men till slut handlar det väl också om att man måste ha den där lusten att dagligen skriva – har man den, hinner man med dagens text på bloggen också.

  Comment by Enn Kokk — 2010 08 24 14:57 #

 4. Enn Kokk:
  Jovisst kan det vara tidsbrist, men om det är ”lusten att skriva” som försvinner så återstår ju frågan om varför denna försvinner när det politiska engagemanget blir mer intensivt. Borde det inte vara tvärtom?

  Comment by Kerstin — 2010 08 25 2:18 #

 5. Hej Enn, du får gärna uppdatera länken till min blogg eftersom jag börjat blogga hos kulturmagasinet Voltaire istället för på min gamla invanda plats.
  Adressen är http://eriklaakso.voltaire.se

  Mvh Erik

  Comment by Erik Laakso — 2010 08 25 7:04 #

 6. Hej,

  Förstår att du saknar Anna Ardins välskrivna blogg, men du kan läsa henne på ny adress:

  http://ardin.se/

  Comment by Ulrika Falk — 2010 08 25 17:56 #

 7. Till Ulrika Falk: Jag har både hittat igen hennes blogg och läst den debatt som förs på Rebella-bloggen. Där finns en intressant bakgrund till det som har hänt.

  Comment by Enn Kokk — 2010 08 25 18:06 #

 8. Vad det värmer i hjärtat att vara saknad, i dag går jag kurs för att skapa en ny sida. Jag hoppas att det fungerar.

  Comment by Victoria — 2010 11 22 17:03 #

 9. En blogg är i regel något man skriver i behov av tid, lust, ork etc. En blogg är inte en kommersiell service man kan räkna med ska rulla på med jämn kontinuitet och kvalitét.

  Att som politisk karriärist som Anna välja att Censurera sig själv inger såklart inte mkt till förtroende, men antagligen det med all rätta.
  http://www.samtycke.nu/2010/09/hamnerskn-fran-gotland/

  Man kan tycka vad man vill om länken, men tänkvärt är det allt.

  Comment by Calyptratus — 2010 12 21 0:42 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^