Min tystnad berodde på datorhaveri

20 augusti 2010 16:14 | Media, Ur dagboken | 6 kommentarer

I dag när jag på Konsum i Öregrund träffade Marina, som just har återvänt till jobbet efter semestern, frågade hon varför jag inte hade skrivit något på bloggen på flera dagar. Fler kan ha undrat detsamma.

Förklaringen är att vi har råkat ut för datorhaveri. Det började med att man, när man klickade på sitt namn – här i sommarhuset delar jag dator med Birgitta och Viggo – fick upp en bakgrundsbild utan ikoner. Ganska snart därefter blev skärmen helt svart. Försök att koppla ur datorn och sen starta om den hjälpte inte.

Så det var bara att ringa servicefirman i Östhammar och tillkalla hjälp. Reparatören kunde ingenting göra utan tog datorn och skärmen med sig till verkstan. Per telefon fick vi sedan veta att den här datorn nog hade gjort sitt – man kan säga att den hade dött av ålderdomssvaghet.

Så det blev att beställa en ny.

I dag kom den, en ny och modernare med större kapacitet och större bildskärm.

Därmed är jag fit for fight igen.

6 kommentarer

 1. MEN va´ bra! vi hade börjat bli oroliga. Och imorgon lördag går vi på den alternativa folkfesten med Mikael Wiehe istället för rojalisternas kungauppvakting pga att J B Bernadotte valdes till tronföljare vid riksmöte i Örebro 1810.

  Comment by Kristina o Sven Bengtsson, Örebro — 2010 08 20 19:51 #

 2. Enn, välkommen tillbaka. Jag hade också börjat undra, liksom säkert många andra.

  Comment by HO — 2010 08 20 20:18 #

 3. Wiehe är bra, och han gör en fantastisk insats för de rödgröna inför valet!

  Den här gången var det alltså inte hjärtat som förorsakade uppehållet – den ofrivilliga pausen berodde på att datorn havererade.

  Comment by Enn Kokk — 2010 08 20 22:13 #

 4. Jag saknade din röst och undrade som många andra om något hade hänt. Men eftersom jag tittar in då och då hos din dotter Kerstin och hon lugnt bloggade vidare så la jag oron åt sidan. Skönt.

  Comment by Ann Christin Sandlund — 2010 08 21 16:28 #

 5. Till Ann Christin Sandlund: Just Kerstin och hennes man Bo är de som har fått mig att återuppta min gamla verksamhet som journalist, nu alltså på nätet. Jag minns fortfarande hur besviken Kerstin var när jag hade övergett chefredaktörskapet för ett jobb som politisk byråkrat.

  Och du har rätt: vi håller dagligen koll på varann via våra respektive bloggar. I dag ringde hon också, om sonens, Viggos, kommande födelsedagskalas.

  Comment by Enn Kokk — 2010 08 21 16:53 #

 6. Skönt att det var datorn som havererat – jag var rädd att det var något med operatören. Tänkte inte på att kolla Kerstins blogg. Din blogg är faktist den enda jag läser.

  Comment by arne engkvist — 2010 08 21 19:07 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^