Apotekets barnserie: Barbapapa i stället för Fem myror

13 augusti 2010 21:31 | Barnkultur, Politik, Ur dagboken | 5 kommentarer

När Apoteket – det riktiga, det statliga – satsade på varor för barn, valde man inledningsvis att satsa på Fem myror-dekor. Jag gillade det, men förmodligen begärde varumärkesägarna för mycket, så Fem myror försvann från Apotekets sortiment för barn.

Nu är de här produkterna försedda med Barbapapa-dekor, inte så tokigt det heller. Jag var i dag på ett statligt apotek i Uppsala och köpte en ny uppsättnig till både Uppsala och Öregrund, i båda fallen avseddda för Viggo och Klara: barbarpapamärkt badskum, balsamspray, dusch/barntvål, handtvål med pump, schampo, sollotion, solspray, tandborstar och tandkräm.

Staten, i alla fall dess företag, ser också till de minsta. Och morfar ser till att barnbarnen får rätt produkter.

5 kommentarer

  1. Eftersom jag hyser stor respekt för din S-ideologi skulle jag gärna höra mer om dina tankar kring hur S ska kunna återta initiativet om exempelvis det statliga ägandet. Jag är genuint orolig över en sannolik Alliansseger i årets val. Man har skickligt lyckats kapa en traditionell S-retorik och fyllt den med ett innehåll som helt saknar solidarisk och/eller annan positiv laddning (har det ens ett innehåll?). Särskilt gällande de statliga monopolen verkar det som att man lyckats få ett gehör för att ett privat ägande innebär en förbättring av både service och kostnadseffektivitet. Varför finns det ingen ledande politiker som vågar hävda motsatsen?

    Comment by Erik L — 2010 08 13 21:52 #

  2. För att spinna vidare på det Erik L skriver. Finns det idag inom S längre några idéer om ekonomisk demokrati? Hur ska vi gå vidare från där vi är idag? Finns det drivkraft för ökat statligt ägande? Kan arbetarrörelsen utöka sitt ägande av företag och är det realistiskt?

    Många frågor, men svaren är ju svåra idag. Jag undrar om det överhuvudtaget finns visioner om detta inom dagens socialdemokrati. Och finns det inga visioner finns det väl än mindre konkreta idéer. Inte för att det finns så gott om dem till vänster om socialdemokratin heller…

    Comment by Niklas — 2010 08 14 22:55 #

  3. Som Uppsalabo håller jag definitivt inte med om din uppfattning när det gäller Apoteken. När jag steg in på mitt lokala Apotek vid Västertorg kändes alltid blicken med innebörden ”ska vi bli störda av kunder nu igen?”. Vid flera tillfällen har jag lagt tillbaka grejor från självplocket eftersom ingen orkat ta betalt – trots att det fanns personal längre bak i lokalerna som fikade eller sysslade med något annat. Nu däremot har personalen fattat att jag är en kund som de faktiskt lever på. Attityden är en helt annat – plus att öppettiderna förlängts. För mig känns privatiseringen mycket lyckad.

    Comment by Thomas Åkerblad — 2010 08 19 0:44 #

  4. Till Thomas Åkerblad: Jag bor i en annan ände av stan och har ingen erfarenhet av apoteket vid Västertorg. Dock kan jag intyga att servicelusten är enorm i det nyöppnade statliga Apoteket i S:t Per: Varje gång jag går in där för att köpa varor ur det receptfria sortimentet kommer det fram personal och frågar om jag behöver hjälp med något.

    Comment by Enn Kokk — 2010 08 20 15:42 #

  5. Jag säger bara detta att ovettigare förändring i ett fungerande apotekssystem har sällan gjorts….fy skäms Hägglund, där fick du inga poäng!!!

    Comment by Urban Sjölander — 2010 08 20 15:56 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^