Mest soul med Hanne Boel

9 augusti 2010 17:42 | Musik | Kommentering avstängd

Jag har ganska många danska sångerskor i min skivsamling – Anne Linnet, Sanne Salomonsen, Trille, Hanne Boel, gruppen Røde Mor (bland annat med tvillingsystrarna Sanne och Rebecca Brüel) och andra – och hann också skriva om många av deras skivor i min recensionsavdelning Spegeln i Aktuellt i politiken (s).

Några av dem har jag fortsatt att följa också därefter. En av dem är Hanne Boel, som har rört sig mellan genrer som jazz, rock, pop och soul.

Soulmusiken står, som man kan förstå av titeln, i centrum för CDn ”A New Kinda Soul” (Copehagen Records / Roxy Recordings 15/1017092, 2008). Dock är soulspåret i hennes fall inget nytt, och skivan innehåller också material som hon tidigare har spelat. I mina öron låter den här CDn lika fullt fräscht. Den blir heller inte sämre av att där finns spår som andas rock och blues eller är lån från kända låtskapare som Donovan (”Season of the Witch”) och Paul McCartney (”Coming Up”).

CDn öppnar snyggt och kraftfullt med ”Story” av Peter-John Vettese och Hanne Boel, och redan här får man stifta bekantskap med dem som främst bär upp musiken på CDn: H H Præstbro, keyboards, Jakob Høyer, trummor, og Boi Holm, här guitarr men han spelar också bas. I nästa låt, ”Talk It Out”, sjunger Hanne Boel duett med Eagle-Eye Cherry.

Annat värt särskilt omnämnande: ”Don’t Know Much About Love” och ”If You Want My Body” med sitt bluesiga tilltal.

Men lyssna gärna själva – här finns mycket att ta till sig.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^