10 kommentarer

 1. I veckans nummer av tidningen Mitt i Roslagen finns en artikel om hur Hans O Alfredsson hittade Emil Hagströms gravsten men också kom underfund om att graven hotades av utplåning, om inga anhöriga före juli månads utgång hördes av och var beredda att ta ansvar för gravens skötsel.

  Huvuddelen av artikeln, ”Poeten i graven bredvid”, ägnas åt en intervju med Thorstein Bergman, som berättar om de långt gångna planerna på att bilda ett Emil Hagström-sällskap.

  Tyvärr går det inte att länka direkt till artikeln.

  Comment by Enn Kokk — 2007 07 01 18:32 #

 2. Ju äldre man blir, desto mer nostalgisk tenderar i alla fall jag att bli.
  Emil Hagström…var en del av min barndom. Med Tor Bergner, Harald Forss och en hel rad andra *bröder*. En idag snart bortglömd generation. Tack för att Du också minns.

  Comment by eva gardhem — 2007 07 01 20:10 #

 3. Till Eva Gardhem: Jag antar att du redan har sett det jag har skrivit om Emil Hagström och de andra klarabröderna. Annars, se under Kulturspegeln, Prosa och poesi respektive Musik.

  Comment by Enn Kokk — 2007 07 01 20:23 #

 4. Inte behöver alla fara till Sollefteå (även om jag personligen så småningom ska ställa kosan dit, till biblioteket och minnesutställningen) för att delta i en minnesceremoni med anledning av att det är 100 år sedan Emil Hagström föddes! I artikeln i ”Mitt i …” framgår, att en sådan hålls på själva födelsedagen vid Emils och hans Esters grav vid Österåkers Kyrka. (Kyrkan i utkanten av Åkersberga.) Det är alltså tisdag 3 juli kl. 18.00, som gäller där. Det tycker jag är viktigt att påpeka, så det gör jag nu.

  Comment by Eva Barkengren Fors, Åkersberga — 2007 07 02 1:27 #

 5. Till Eva Berkengren Fors: Tack för kompletteringen. Jag borde själv ha tagit med den här upplysningen.

  Jag gav upp när det inte gick att länka till artikeln.

  Comment by Enn Kokk — 2007 07 02 9:31 #

 6. Jag har tagit mig friheten att länka till Din eminenta blog och inlägg om Emil Hagström. Jag har blivit uppmärksammad av Hans O. Alfredsson om denne poet. En ny intressant poet för mig!

  Jag undrar lite när jag ser namnet Eva Barkengren Fors: kan vi möjligen ha arbetat tillsammans (sjuksköterskor) på akuten, St Eriks sjh, på 70-talet?

  Jag önskar en fin sommar!

  Comment by Anita Berglund Eriksson — 2007 07 03 6:59 #

 7. Till Anita Berglund Eriksson: Jag vill göra dig uppmärksam på att du, utöver den text du länkar till, under Kulturspegeln, Prosa & poesi, kan hitta ytterligare två texter om Emil Hagström.

  Hans O Alfredsson och jag är gamla journalistkolleger. Men Eva Barkengren Fors känner jag inte; kanske svarar hon själv.

  Comment by Enn Kokk — 2007 07 03 8:15 #

 8. Tack! Jag har nu gjort en länk till Kulturspegeln också.
  Mvh Anita

  Comment by Anita Berglund Eriksson — 2007 07 03 9:45 #

 9. Inte är det väl meningen, att denna blogg ska användas för privat kommunikation, men jag tar mig friheten. Jo, då, Anita. Visst är det jag, din gamla arbatekamrat. (Vår bloggvärd har våra respektive e-postadresser, vi kan väl be om ett förmedlande!) Du är en av fler ”gamla”, som dykt upp i dessa dagar. Det måste vara något särskilt i luften, när Poeter räknar 100 år. Låt oss hoppas, att detta särskilda drar till sig många vänner av dikt och visa till Östråkers Kyrka i kväll! Så kan vi njuta varandras sällskap tillika Ord och Ton i Emils anda!

  Comment by Eva Barkengren Fors, Åkersberga — 2007 07 03 13:23 #

 10. Hej Eva! Vad kul – vilken tillfällighet!

  Om du klickar på mitt namn så kommer du till min blog. Under min profil finns min e-mail adress.

  Hälsningar Anita

  Comment by Anita Berglund Eriksson — 2007 07 03 22:19 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^