Blueskväll med Rolf Wikström

6 augusti 2010 15:19 | Mat & dryck, Musik, Ur dagboken | 6 kommentarer

Jag gillar Rolf Wikström – har följt honom från början, har alla hans plattor och har också recenserat många av dem när de kom ut.

När jag såg att han skulle spela i Öregrund, gick jag följaktligen till Strandhotellet och köpte biljetter åt mig och hustrun.

Under promenaden till Strandhotellet regnade det ymnigt, och jag fick användning för både regnrock och paraply. Man kunde befara det värsta, men på hotellets innergård höll man på att montera upp ett tält. I går, då konserten skulle äga rum, hade dock vädret svängt – det var mild och i början av kvällen solig sommarkväll.

Konserten beräknades börja runt 21.00, men vi gick dit mer än en och en halv timme tidigare för att kunna äta middag i hotellets bar. Där satt fullt med gäster, men det visade sig att maten hade tagit slut – det var buffé, och personalen skyllde på alltför glupska gäster. Vi blev faktiskt ganska härskna, och hungriga som vi var – det här var en bra stund efter vår ordinarie middagstid – ilade vi i väg till en av hamnkrogarna för att tillfredsställa vårt behov av kalorier.

I god tid före 21.00 var vi tillbaka på Strandhotellet och lyckades få de två sista bekväma soffplatserna. Det dröjde till 21.30 innan Roffe och hans medmusiker tog plats på scenen, så jag hann också ta en tur till baren och köpa två whisky, Famous Grouse, dock utan sodavatten – det fanns inte på det här stället; jag blev därför heller inte förvånad över att en av tjejerna i baren ett slag var inne på att jag kanske ville ha fruktsoda till whiskyn.

Mina erfarenheter av Strandhotellet är sålunda inte helt positiva, men jag är ändå mycket tacksam över att hotellet hade bokat Rolf Wikström och hans band för en spelning. När det gäller blues har de få konkurrenter i det här landet, och med eller utan konkurrenter spelar de förbannat bra.

Roffe konstrar heller inte till det: han och bandet spelar många låtar som jag och andra i publiken känner igen från hans skivor: ”Leva som en luffare”, ”Du säger du ska lämna mig”, ”Allt för många gånger”, ”Ta saken i egna händer” och ”Hej och hå, lilla mamma”. Också Torgny Björks tonsättning av Nils FerlinsMitt hjärta är ditt” (”Kärleken kommer, kärleken går”) som finns på Wikströms ferlinplatta.

Det svänger ordentligt kring Roffe och hans band, och snart kan det första paret inte hålla sig utan börjar dansa framför scenen. Snart dansar många. Än så länge präglas Öregrund av sommarstadens sjudande liv.

Men om bara ett par veckor har bluesens höstliga vemod intagit vår lilla stad.

6 kommentarer

  1. Hejsan hejsan!

    Rolf Wikström! Han är riktigt, riktigt bra! Bluesmusik är musik för själen! Jag har en favoritlåt, som han verkar ha sjungit när du var iväg och lyssnade: ”Hej å hå”:
    http://www.youtube.com/watch?v=lSvUT1UNBaA

    Hej å hå, Enn!
    Ha en fortsatt skön sommar!

    / Yvonne

    Comment by Yvonne i Öregrund — 2010 08 06 18:01 #

  2. Till Yvonne i Öregrund: Jag har genom åren recenserat många av Rolf Wikströms plattor, men det jag har skrivit finns i tryck, inte här på bloggen. Så jag tyckte det var väldigt kul att få höra honom live här i Öregrund.

    Jag kollade lite på din blogg, som jag förstår är ganska ny, och hittade där många bilder från vårt gemensamma Öregrund.

    Till övriga läsare: kolla gärna bilderna på Yvonnes blogg – där finns många av de öregrunddsmiljöer också jag brukar skriva om.

    Comment by Enn Kokk — 2010 08 06 18:47 #

  3. Hej igen, Enn och alla andra som kikar in här :)

    Vill man titta på bilder från Öregrund, så har jag några öppna webbalbum där det bl.a. finns tre album från Öregrund, från år 2007 och framåt. Alla årstider har sin speciella charm, så i albumen finns ganska många bilder från den senaste vintern, som verkligen var värd att kallas vinter. Jag lägger in foton lite då och då:
    http://picasaweb.google.se/YvonneAP

    Ha det fint!

    // Yvonne

    Comment by Yvonne i Öregrund — 2010 08 06 23:04 #

  4. Hej Enn! Det var ett tag sedan jag var inne på din sida, men så fick jag för mig att jag skulle se hur du löst melodikrysset denna vecka! Riktigt kul att läsa dina kommentarer om och anknytningar till de olika melodierna och jag håller med dig om det mesta vad det gäller musiksmaken och även jag tyckte krysset var lätt idag!
    Blev sedan glatt överraskad, att ni har ynnesten att ha ett hus i Öregrund, – denna vackra plats på jorden! Jag har haft denna stora glädjen att vara där en vecka i sommar. Närmare bestämt på Gräsö,men vi bevistade även Öregrunds krogliv några kvällar denna fantastiska sommar!
    Mvh Ilona

    Comment by Ilona — 2010 08 07 19:10 #

  5. Till Ilona: Vi har haft sommarhus i Öregrund ända sen 1969. Medan vi fortfarande jobbade, var vi här semestrar och helger, men numer bor vi här hela sommarhalvåret.

    Jag hoppas du var på Köket grill : café, den enda riktigt bra sommarkrogen i Öregrund.

    Comment by Enn Kokk — 2010 08 07 19:52 #

  6. Den missade jag tyvärr, trots att vi blev tipsade om den. Men vi var på Hummelgrund och åt utsökt gott!

    Comment by Ilona — 2010 08 07 19:59 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^