Mina sommarflickor bland blåbär, hallon och vita smultron

2 augusti 2010 11:43 | Barnkultur, Trädgård, Ur dagboken | 3 kommentarer

Kerstins blogg – här – hittar jag bilder av lilla Klara som iförd en av sin mammas gamla nattlinnen njuter av sommaren i vår trädgård: kliver upp på en sten för att nå upp till skuggmorellerna, spanar ut över trädgårdsvärlden från en berghäll som går i dagen i mitt stenparti.

På en annan bild – här – ser vi den somriga efterrätt Birgitta bjöd på till avskedslunchen igår. Blåbären plockades av Kerstin och hennes barn här om dagen. Hallonen är av dagens skörd i ett av våra hallonbestånd, och de vita smultronen finns på plantor som alla är ättlingar till den enda planta Birgitta en gång fick av Kerstin.

Lite av sommaren i Öregrund försöker Kerstin också få med sig hem till Uppsala. Hon och Klara plockar bigarråer i var sin plastpåse. Och av Birgitta får Kerstin några tomatplantor att sätta i den egna trädgården i Bärby hage.

Vackra nattlinnen som går i arv. Berghällar som har trampats av tre generationer flickfötter. Trädgårdens ymninghet, och i den mina sommarflickor.

Kom inte och säg att livet saknar mening.

3 kommentarer

 1. Jag sydde nattlinnet år Kerstin när hon var liten. Åt Anna ett likadant, men med blått kantband och åt mig själv ett med grönt kantband, skriver Birgitta här på min blogg.

  Comment by Enn Kokk — 2010 08 02 12:08 #

 2. Det är i alla fall livets mening för mig; att våra barn har det gott här hos oss, och i sina egna liv. Då kan de också få kraft att göra gott där ute i världen. En enkel ringar-på-vattnet-effekt, som kanske förändrar världen en smula.

  Comment by Ann Christin Sandlund — 2010 08 02 13:14 #

 3. Hej ! Tänk att jag har Dig som en av många följebloggar. Så många ggr Du hjälpt mig med Mel.Xet. Känner på mig att jag skrivit det förut.

  Men det var så fint det där med nattlinnet,har också ett gammalt nedärvt, som trasar sönder, eller vittrar sönder.
  Ja, det är härligt ! Och Du skriver så fint. Tack för titten !

  Comment by Marie-Louise Grimlund — 2010 08 02 13:52 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^