Folklustspel som folkhemsspegel

19 juli 2010 18:56 | Politik, Teater | 2 kommentarer

Ingemar E L Göransson har på sin blogg skrivit en text som förtjänar att läsas av många, ”Folklustspel, folkhem och politik”.

Många har säkert, via TV även i relativt sen tid, roats av Gideon Wahlbergs folklustspel men kanske inte, på det sätt de förtjänar, sett deras koppling till Per Albin Hanssons folkhem.

Göransson blottlägger, utan att på minsta sätt övertolka, det här politiska – folkhemssocialdemokratiska – draget i Wahlbergs mycket roande teaterstycken. Så jag anbefaller Göransson för läsning – du hittar hans mycket läsvärda text på hans blogg, som det finns länk till här bredvid – jag lyckas inte få till någon direktlänk till det specifika inlägget. här.

2 kommentarer

  1. Hej Enn!
    Kul att du uppskattade min text om Wahlberg. Ja, jag tycker det är intressant att sätta hans pjäser i en politisk och samhällelig kontext. Tyvärr numera tycks exempelvis LO att kultur är något som finns bara liksom luften vi andas och marken vi beträder. Men kulturen har oavsett den vill eller inte, oavsett om den skapar eller inte vill, en politisk roll och funktion.
    Mvh/Ingemar E. L. Göransson
    PS här är en länk till inlägget http://ingemarnyabloggen.blogspot.com/2010/07/folklustspel-folkhem-och-politik.html

    Comment by Ingemar E. L. Göransson — 2010 07 20 10:11 #

  2. Till Ingemar E L Göransson: Tack! Jag har nu lyckats lägga in länken också i själva texten – så vitt jag förstår var det den jag förgäves försökte lägga där också när det misslyckades, men nu funkar den hur som helst.

    Comment by Enn Kokk — 2010 07 20 12:37 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^