Världsinfektionsfonden i morgon-TV

19 juli 2010 8:21 | Media, Musik, Politik | Kommentering avstängd

Förr, när jag arbetade på Socialdemokratiska partistyrelsen, hörde jag till dem som anlände tidigt och följaktligen såg morgon-TV-sändningarna med en mugg nybryggt kaffe att läppja på.

Numera ingår morgon-TV inte i mina normala vanor, men när nu hustrun skulle medverka i TV 4:as morgonsändning – klockan kvart över sju! – steg jag förstås upp och tittade.

Det pågår en stor aidskonferens – Hiv/Aids dödar tre miljoner per år – och Birgitta var ombedd att medverka för Världsinfektionsfondens räkning.

När det gäller Hiv/Aids, som var ämnet för dagens alltför korta samtal, går utvecklingen ändå åt rätt håll, kanske för att den här farsoten också i hög grad drabbar den rika världen.

Svårare att mobilisera tillräckligt med resurser för forskning, läkemedel och vård är det, när det gäller mer u-landsdrabbande infektionssjukdomar som malaria, diarréer, lunginflammation och tuberkulos.

Världsinfektionsfonden, som Birgitta har varit med om att dra i gång, arbetar över hela fältet, alltså både med Hiv/Aids och de övriga nämnda infektionssjukdomarna.

Jag gissar att ganska många av morgon-TV-tittarna mer än gärna skulle skänka en slant för att komma till rätta med de här farsoterna som drabbar och dödar så många – bara de visste vart man skulle skicka pengarna. Det upplyste nämligen TV 4 inte om.

Men ni ska få kontot av mig: Världsinfektionsfonden, plusgiro 90 00 65-4.

* * *

Också musikaliskt utbyte fick jag av att stiga upp denna tidiga timme och se på morgon-TV.

Direkt efter inslaget om Hiv/Aids kom nämligen ett sångnummer med Sofie Livebrant. Mer om henne kan du läsa ovan under Kulturspegeln, Musik – här.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^