Missade miljoner

4 juli 2010 15:41 | Deckare, Film, Media, Musik, Politik | 3 kommentarer

Om dagens Sommar-pratare, Ulf Malmros, vet jag inte mycket. Dock ser jag i en intervju med honom i Aftonbladet Söndag, påpassligt publicerad just i dag, att vigseln mellan honom och hans hustru förrättades av Mona Sahlin. Ulf och Mona blev bekanta med varann när de båda arbetade åt Robert Aschberg på TV3.

Till plussidorna med Ulf Malmros’ sommarprogram hörde att han, vilket väl har att göra med att han är filmregissör, kan berätta och ta ut poänger. Hans berättelse innehöll också dramatiska element som historien om hur han var nära att bli skjuten av John Ausenius, lasermannen, och den om tumören han drabbades av och opererades för precis före jul.

Musiken var, om man ser till Malmros’ yrke, välvald – filmmusik rakt igenom – men den filmmusik han spelade hade ju inte något påtagligt samband med det han pratade om före och efter låtarna.

En smått sensationell nyhet, en egen tabbe, avslöjade han också i sitt sommarprogram: Av Robert Aschberg fick han en pärm med ett manus, som man enligt Aschberg nog skulle kunna göra film av. Men Malmros stoppade undan pärmen med manuset i en hylla, där den förblev oläst. Först senare, och för sent, gick det upp för Malmros att den där pärmen kunde ha gjort honom till miljonär.

Den innehöll nämligen manuset till Stieg Larssons första bok i Millennium-serien, ”Män som hatar kvinnor”.

3 kommentarer

  1. De är inte så få, de där inom bokbranschen och kultureliten som sjabblat bort sina möjligheter. Astrid Lindren och Pippi Långstrump är ju ett av de mer kända exemplen.

    Comment by Kerstin — 2010 07 04 23:20 #

  2. En av de största missarna måste ändå ha varit när Dick Rowe, som jobbade på skivbolaget Decca, i januari 1962 fick besök av ett okänt band. ”Gitarrgrupper är ute”, sa Rowe efter att ha lyssnat på provspelningen. Och John och Paul och George och Ringo fick vackert packa ihop instrumenten och vandra vidare.

    Enn, vill passa på och tacka för dina fina sammanfattningar av Sommar-programmen. Och för din alltid läsvärda blogg.

    Comment by Kenneth Karlsson — 2010 07 05 6:07 #

  3. Till Kerstin Berminge: Ja, det var Bonniers som tackade nej till Astrid Lindgren och hennes Pippi. Medan KFs Rabén & Sjögren sa ja och inte bara fick Pippi utan också så småningom Astrid Lindgren, som anställd, vilket starkt bidrog till att göra R & S till Sveriges ledande barnbokförlag.

    Den här gången är det för resten KF-ägda Norstedts som har rättigheterna till Millennium-trilogin.

    Comment by Enn Kokk — 2010 07 05 9:09 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^