Rocky Magasin nummer 2 2015

Jag köper regelbundet en rad serietidningar, bland dem Rocky Magasin.

Rocky har tidigare getts ut i stort format, och möjligen är det det – att tidningen inte går ner i vanliga serietidningsställ i affärerna – som är en av orsakerna till att den nu har gjorts om i vanligt serietidningsformat. ”Nu med 84 sidor ” (mot tidigare 52) står det i reklamen, men det oförändrade lösnummerpriset, 59:90, skvallrar om att man nog i slutändan inte får så mycket mer för pengarna. Layouten är mycket luftig – Martin Kellermans huvudserie ”Rocky” får fyra serierutor per sida, och hans ”Kellermannen” en enda teckning per sida, i båda fallen med massor av ledig tryckyta runt omkring. Fast jag inser att ”Rocky” med sina knökfulla pratbubblor blir svår att läsa i allt för litet format. Exempel ges i urvalet ”Manges favoriter”.

På samma sätt gör man med Ellen EkmansLilla Berlin” och Lina NeidestamsZelda”.

Mer ekonomiskt utnyttjade är de sidor som rymmer Thomas OlssonsRogert” samt Stefan Thorgrens och Pelle Forsheds suveräna ”Stockholmsnatt”.

Perfekt bredd har veckans gästserie, Joakim PirinensDom fyra gullia juren”. Den är också vad gäller både teckningar och innehåll i en klass för sig.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^