Pontare, Roger & Sandviken Big Band: Sinatrafied

Från en vän i kretsen av bloggläsare och -kommentatorer, Urban Sjölander, får jag en CD, utgiven redan 1995: ”Sinatrafied” (Sittel SITCD 9226) med Roger Pontare och Sandviken Big Band.

Att ett storband spelar sinatralåtar – många av dem har ju blivit jazzstandards – är föga förvånande, och det är väl heller inte bara ett plötsligt infall att man ber just Roger Pontare sjunga in dem.

Det underliggande och uppbackande jazzkompet, ibland kanske inte tillräckligt varierat när det gäller arren, gör man sitt bästa för att variera genom soloinsatser, där solistinsatserna görs på olika instrument: trumpet i ”Fly Me To the Moon”, gitarr i ”My Kind of Town”, trombon i ”I’ve Got You Under My Skin”, flygelhorn i ”What Are You Doing the Rest of Your Life?” och piano i ”Come Fly With Me”.

Roger Pontare kommer till sin rätt i till exempel den snabba ”Analyze Me, Satisfy Me”, i ”The Summerwind” och i den avslutande George och Ira Gershwin-klassikern ”They Can’t Take That Away From Me”.

Klassiker och klassikerskapare vimlar det förstås av på den här plattan. ”I Get a Kick Out of You” och Cole Porter kan nämnas som exempel.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^