Karlsson, Sofia: Levande

Sofia Karlsson har tidigare gjort en hel Dan Andersson-CD, ”Svarta ballader” – läs mer under Kulturspegeln, Musik. Sen dess har hon bytt bolag, men när hon på CDn ”Levande” (Playground PGMLCD 121, 2011) återvände till Dan Andersson, var det inte för att återutge samma material på sitt nya bolag. Återkommer gör bara hennes egen prisvärda tonsättning av Anderssons ”Jag har drömt”.

Ganska många av Dan Andersson-tonsättningarna på den här CDn står Sofia Karlssons spelkompis Sofie Livebrant (piano, sång) för. Allt är inte klockrent bra, men ”Olles förbund med makterna” låter utmärkt, och ”Milrök” är inte så dum den heller.

Mycket bra är också ”Spelmannen” i tonsättning av Ragnar Ågren.

Där utöver får vi ett Cornelis Vreeswijk-nummer, ”Grimasch om morgonen”, och två exempel på att Sofia Karlsson själv också är en skicklig låtmakare: ”Visa från Kåkbrinken” och ”Du var där”, som hon har gjort tillsammans med Andreas Mattsson.

Den fylliga musikaliska backupen är genomgående bra. Däremot kunde bolaget ha väntat med att trycka låtförteckningen till dess att ordningen mellan låtarna slutgiltigt var fastställd.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^