Estland: Socialdemokraternas ryske minister hoppar av

1 april 2015 14:15 | Politik | Kommentering avstängd

Sven Mikser har fått den socialdemokratiska riksdagsgruppens förtroende att fortsätta som dess ordförande.

Hur det blir med hans och övriga socialdemokraters ministerposter i den kommande regeringen, där borgerliga, delvis nyliberala Reformierakond (Reformpartiet) och Sotsiaaldemokraatlik Erakond (Socialdemokratiska partiet) nu får sällskap också av det kristna, konservativa och estnationalistiska Isamaa ja Res Publika Liit (Förbundet Fäderneslandet och Res Publika), är ännu inte klart, men en av de socialdemokratiska ministrarna, Jevgeni Ossinovski, ansvarig för utbildning och forskning, har gått ut offentligt och ställt sin ministerpost till förfogande. Han motiverar själv detta med att saker som han ömmar för, höjning av lärarlönerna och anslagen till forskning, inte finns med i regeringsöverenskommelsen. Man kan dessutom gissa, att IRLs inträde i regeringen inte känns särskilt bekvämt för en etnisk ryss.

Den reducerade socialdemokratiska riksdagsgruppen har, förutom Mikser till ordförandeposten, valt två vice ordförande: partisekreteraren Indrek Saar och åtminstone hittillsvarande ministern Heljo Pikhof, den förre en man, den andra en kvinna, sagt till er som inte kan könsbestämma estniska namn.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^