Sommar med Birgitta Ohlsson

2 augusti 2011 17:04 | Media, Musik, Politik, Ur dagboken | 2 kommentarer

Det skulle inte falla mig in att skåpa ut ett Sommar-program bara för att den som talar inte delar mina egna politiska åsikter. I fallet EU-minister Birgitta Ohlsson är saken dessutom enklare: Visserligen sitter hon i en regering mot vilken jag hyser starka tvivel och visserligen har hon i några frågor åsikter som starkt skiljer sig från mina, men i andra frågor är hon regeringens vänsterytter, och det håller jag henne räkning för. I min ungdom blev många tjejer, som liksom hon slogs för jämställdhet och internationell solidaritet, för övrigt i stor utsträckning socialdemokrater. Fast när det gäller den delen av internationalismen, som rör EU, skiljer sig våra åsikter åt i mycket stor utsträckning, och när det gäller feminism, begriper jag inte vad det är som lockar just i dagens folkparti.

Det är lätt att känna sympati för Birgitta Ohlsson, vare sig hon talar om tragedin i Oslo eller om folkmord i ännu mer extensiv omfattning: den som drabbade judarna före och under andra världskriget och den som för inte så lång tid sedan ägde rum i Rwanda.

Ska jag vara lite kritisk, tyckte jag att Ohlsson här bitvis blev lite för rapsodisk, bockade av ämne efter ämne. Men i de mer personliga avsnitten av hennes Sommar-program blev hon också mer personlig i tonen.

Hennes musikval gjorde, trots inslag med Billie Holiday, Katie Melua och Judy Garland, inte ett lika starkt intryck på mig som delar av pratet.

2 kommentarer

  1. Hon är så präktig och PK att man till slut ville kasta ut radion genom fönstret. ”Säg en politiskt korrekt åsikt och jag kopierar den omedelbart”, tycktes det ringa i mitt huvud efter programmet.
    Jag har väldigt svårt för folkpartister…

    Comment by Bo Grahn — 2011 08 03 13:30 #

  2. Till Bo Grahn: När det gäller till exempel NATO, tillhör hon en minoritet av svenska folket, medan jag, en svuren NATO-motståndare, hör till majoriteten. Jag har också svårt för folkpartister, men i motsats till dig slänger jag inte radion genom fönstret, när jag hör en.

    Comment by Enn Kokk — 2011 08 03 14:34 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^